USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Собор Волинських святих відзначив престольний празник

28 Жовтня 2008 11:25
Днями Волинська кафедра, яку очолює митрополит Ніфонт, відзначала день святого Амфілохія, єпископа Володимир-Волинського і Собору Волинських святих день. Про це 28 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією прес-служби Волинської єпархії УПЦ, цьогоріч підтримати святкування на запрошення митрополита до Луцька прибули з різних єпархій правлячі єпископи. Ще на урочистій всенічній молився єпископ Мелетій вікарій Чернівецької єпархії.
Вранці на святкову Божественну Літургію приїхали архієреї: Софроній,митрополит Черкаський і Канівський; Варфоломій, архієпископ Рівненський і Острозький; Августин, архієпископ Львівський і Галицький; Володимир, архієпископ Почаєвський; єпископ Мелетій вікарій Чернівецької єпархії; Никодим, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський та Володимир, єпископ Шепетівський і Славутський. Очолив торжества митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Зустрічали архіпастирів тисячі вірних чад храму всіх святих Волинської землі. Маленькі діти у віршованій формі привітали дорогих гостей. У вітальному слові настоятель храму протоієрей Володимир Яцишин пригадав той день, коли вперше на цьому місці владика Ніфонт в 1994 році в день пам’яті Волинських святих звершив першу Божественну Літургію. Літургію розпочав найстарший клірик єпархії протопресвітер Петро Влодек.
Після прочитання Євангелія на прохання митрополита проповідь виголосив владика Софроній. Під час Літургії співали місцевий відомий хор «Волинські дзвони» під керівництвом Марії Вислоцької та хор студентів ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра.
Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму. На закінчення торжеств владика подякував усім, хто прибув на торжество Волинських святих і на прохання владики усі люди заспівали Волинське многоліття гостям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus