USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Ковелі з'явилася вулиця Волинських святих

7 Лютого 2018 07:00
Одну з вулиць на межі Ковеля та села Дубове назвали на честь Волинських святих. Саме тут зараз ведеться активне будівництво приватних будинків ковельчанами. Про це йдеться на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Як відомо, усіх подвижників благочестя, які просіяли на Волині і прославлені Церквою у лику святих, нараховується 33: починаючи від святого рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Русі, закінчуючи преподобним Амфілохієм Почаївським, якого було канонізовано у 2002 році.

Серед святих мужів, прославлених Господом на Волині за високі подвиги віри і благочестя, шануються: Ярополк, князь Володимиро-Волинський, преподобний Стефан Печерський, єпископ Волинський, святитель Амфілохій, єпископ Волинський, Печерський чудотворець, преподобний Феодор, у чернецтві Феодосій, князь Острозький, праведна діва Іуліанія, княжна Ольшанська, преподобний Іов, ігумен Почаївський та багато інших.

З інціативою найменування однієї з вулиць Ковеля на честь Волинських святих виступив архімандрит Варлаам (Бойчук), намісник Вербського монастиря Різдва Іоанна Предтечі. Протягом декількох років це питання не змогли позитивно вирішити депутати міської ради, однак ініціативу перехопила Ковельська районна рада.

Роз’яснювальною роботою і популяризацією імен уславлених протягом століть від людей і Бога земляків серед місцевих можновладців зайнявся Валерій Кантерук. До пропозиції свідомо і відповідально поставився вже нині покійний Дубівський сільський голова Павло Безека та його наступник Роман Троцюк. Перейнялися добрим задумом гідного успадкування добрих справ та святого життя Волинських святих і депутати Ковельщини.

Результатом стало найменування однієї з вулиць на межі Ковеля та села Дубове на честь Волинських святих. Саме тут зараз ведеться активне будівництво приватних будинків ковельчанами.

19 січня архімандрит Варлаам у супроводі Дубівського сільського голови та місцевих мешканців пройшов з молитвою вулицею Волинських святих та окропив святою водою житлові будинки. У вітальному слові отець Варлаам побажав, аби небесні покровителі нової вулиці зберігали її жителів у твердій вірі, справжній любові та достойних справах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus