USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні - 2 роки з дня трагічної загибелі капітана СБУ Віктора Мандзика

21 Березня 2017 16:05
Сьогодні виповнюється друга річниця з дня загибелі капітана СБУ Віктора Мандзика. З 2009 року він став до лав органів Служби безпеки України.

Був неодноразовим переможцем та призером багатьох змагань, майстром спорту України з боксу, кандидатом у майстри спорту з кікбоксингу. Під час служби у Волинському відділі ЦСО «Альфа» став найкращим стрільцем відділу, членом збірної команди Управління з рукопашного бою.

Про це повідомили у прес-службі УСБУ у Волинській області.

З січня 2015 року Віктор Мандзик перебував у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій області, особисто брав участь в затриманні озброєного терориста. 21 березня 2015 року його життя трагічно обірвалося під час виконання свого професійного обов’язку у місті Волноваха Донецької області.

Безпосередного виконавця злочину, Дениса Гордеєва, який, за версією правоохоронців, у складі злочинної групи організовував широкомасштабну контрабанду товарів широкого вжитку та зброї по обидва боки лінії фронту з ОРДО, затримали через кілька діб після вбивства офіцера-волинянина.

25 березня 2015 року указом Президента України Віктор Мандзик нагороджений орденом за мужність ІІІ ступеня (посмертно).

Керівництво та особовий склад Управління вшанували світлу пам’ять офіцера хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки та на могилу офіцера.

25 березня цього року в Луцьку відбудеться міжнародний боксерський турнір, присвячений пам’яті майстра спорту України з боксу - капітана СБУ Віктора Мандзика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
11111 Показати IP 21 Березня 2017 18:33
Вічна память........
Оглядач Показати IP 22 Березня 2018 17:46
Мандзик - це дуже хороша людина була. Добре, що вбивця його був арештований. Але от питання: чи був з начальства Волинського СБУ хтось покараний за те, що послав у зону АТО не старих досвiчених представникiв СБУ, а молодого 26-лiтнього капітана СБУ Віктора Мандзика, який, при всiй повазi до його спортивних заслуг, все-таки не мав хорошого службового досвiду, адже стаж його роботи в СБУ складав всього 5 рокiв. Чому не був покараний за загибель Мандзика заступник начальника Волинського УСБУ по лінії "К" полковник Карпенко Олександр Іванович - той, хто послав Мандзика туди, адже саме Карпенко з листопада 2014 року по березень 2015 року був тимчасово виконуючим обовязки начальника Волинського УСБУ пiсля люстрації попереднього начальника Володимира Мельниковича? Зазначу, що полковника Карпенка ще й перевели на "пiдвищення", весною 2015 р. на посаду заступника начальника Донецького УСБУ, за поданням генерала Олександра Куця, призначеного начальником Донецького УСБУ. Та й загалом, та оперативна група Волинського УСБУ, яка була поблизу Волновахи з грудня 2014 р. по березень 2015 р., виявилася дуже слабенькою. Набагато кращою виявилась нова група, яку весною 2015 року помiчник начальника Волинского УСБУ та начальник інспекції Волинського УСБУ, полковник Яковюк Віктор Андрійович, 1964 року народження, уродженець Луцька (позивний "Андрiй"), а заступником командира групи став начальник Головного відділу захисту національної державності Волинського УСБУ полковник Вавдіюк Сергій Степанович, 1971 року народження, уродженець Любешова (позивний "Степанич"). От це дiйсно були професiонали. Тому й жертв серед них не було...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus