USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні – католицьке Різдво

25 Грудня 2015 09:17
25 грудня весь католицький світ, протестанти, а також деякі православні церкви святкують Різдво Христове.

Папа Римський Франциск привітав 1,2 мільярда католиків з Різдвом, закликавши «заражених» споживацтвом та культом зовнішності повернутися до базових цінностей життя.

Так, під час різдвяної проповіді у базиліці Святого Петра у Ватикані, Папа Римський Франциск звернувся до всіх із закликом "позбавитися від наркотичного спʼяніння сучасного світу".

У своїй різдвяній проповіді Папа Римський Франциска закликав всіх повернутися до головних християнських цінностей і знову відкрити самих себе, передає Радіо Ватикану.

Як зазначив Франциск, у Різдвяну ніч люди знову відкривають самих себе.

"Сьогодні ми наново відкриваємо те, ким ми є!", – відзначив понтифік.

Також варто додати що "у суспільстві, яке часто сп’яніле споживацтвом та приємностями, надміром та розкішшю, показовістю та нарцизизмом, Папа Римськйи закликає всіх до поміркованої поведінки, тобто, простої, врівноваженої, прямолінійної, здатної збагнути суттєве та ним житии".

Також він додав, що "у культури байдужості, яка нерідко перетворюється у безпощадність, наш стиль життя, натомість, повинен бути сповнений милістю, емпатією, співчуттям, милосердям".

Серед православних церков Різдво у ніч з 24 на 25 грудня відзначають Константинопольська (крім Афону), Антіохійська, Александрійська, Кіпрська, Болгарська, Румунська, Албанська та Грецька церкви.

Встановлення дати святкування 25 грудня, ймовірно, було пов'язане із Римським святом Непереможного Сонця, що було введено імператором Авреліаном у 274 році і пов'язане з переходом Сонця через точку зимового сонцестояння і, відповідно, зі збільшенням тривалості дня.

Різдво Христове в католицькій церкві відзначається трьома богослужіннями: опівночі, на світанку й удень. Головне різдвяне богослужіння за традицією проходить у Віфлеємі, де, за переказами, народився Ісус Христос.

25 грудня у переважній більшості країн світу є державним святом і вихідним днем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus