USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Сьогодні концерт Kozak System, москалі, бл**, помовчіть». Київські рокери розважали лучан та збирали гроші на ЗСУ

17 Червня 2022 10:27
З лютого фронтмен Kozak System Іван Леньо пішов служити у патрульну поліцію Києва, а музиканти гурту почали волонтерити, допомагаючи нашим воїнам. Проте через кілька місяців рок-команда все ж наважилася на концерти, зрозумівши, що це потрібно людям.

16 червня київські рокери завітали до Луцька, де не лише розважали містян в концертному залі РЦ «Промінь», а й збирали гроші на потреби наших воїнів.

За десять років діяльності гурт випустив п’ять музичних платівок, тож на концерті звучали пісні про любов, розлуку, війну, треки присвячувалися матерям, які чекають своїх синів та дочок з передової, а також героям, які захищали «Азовсталь».
Іван Леньо вийшов на сцену у футболці патрульної поліції, а музиканти одразу ж передали лучанам привіт від Києва, Вінниці та Львова, де виступали раніше.

«Дуже раді, що ви прийшли, раді вас бачити у залі під час війни. Ми два місяці не могли наважитися на концерти, адже хтось воював, хтось волонтерив. Настрій був не до співів. Пізніше ми зіграли перший волонтерський концерт у Львові і зрозуміли, що це потрібно людям.

На сьогоднішній день майже 25% нашої української землі окуповано москалями, до десяти мільйонів людей втратили житло, втратили рідних, близьких, втратили надію на завтрашній день, вони не знають, що їх чекає. Але саме вони чекають таких концертів, також я впевнений, що у залі є сім’ї тих, хто воює на передку. Ми сьогодні у Луцьку, щоб ми набралися сил, ви набралися сил, щоб завтра ми прокинулися і пішли далі працювати, аби платити податки та забезпечувати армію, волонтерити, їхати на передок, повертатися, завозити автомобілі, тобто робити все можливе для перемоги. Я впевнений, що Луцьк готовий до цього. Повітряна тривога нас не накриє, адже сьогодні концерт Kozak System. Москалі, бл**, помовчіть», – пообіцяв Іван Леньо та стримав свою обіцянку.
Після кількох пісень музиканти закликали балкон спуститися у зал та створити фан-зону, а Іван Леньо багато спілкувався з публікою та закликав допомагати армії і вірити у перемогу.

«Четвертий місяць війни, вона триває. Кожного дня мені і вам приходять повідомлення від хлопців і дівчат з передку, де постійно щось потрібно. Гаманці не безкінечні, це зрозуміло, адже економіка не в кращому стані, багато людей воює, але треба – ми маємо вистояти цей піковий момент. Ми прийшли сьогодні до вас як посередники, бо ми, ви і передова. Відео з сьогоднішнього концерту також будуть відіслані хлопцям та дівчатам. Коли ти їм присилаєш таке, говориш щось хороше, коли зал дякує – це їх надихає. Ми точно переможемо!»
Також фронтмен зізнався, що 18 травня гурт мав презентувати шостий альбом «Земля. Вітер. Вогонь» у Палаці спорту в Києві на своє десятиліття, однак через війну це не вдалося зробити. Тож він пообіцяв, що після перемоги Kozak System зіграє на стадіоні. А тим часом для лучан музиканти зіграли пісню з нового альбому «Егоїстка».

Іван Леньо наголосив, що йому приємніше брати в руки акордеон, ніж автомат, після цього під час виступу спустився зі сцени та пішов по стільцях слухачів у зал. Фронтмен не лише співав, а й встигав фотографуватися з фанатами.
Рокери присвятили трек «Мамо» усім матерям, які чекають доньок та синів з фронту, закликавши слухачів у залі увімкнути ліхтарики: «Цю картинку ми передам отуди, де світло ділиться на чорне і на біле, де захищаємо тих, кого любимо, від д***ла, де вся земля давно почервоніла. Тим, хто сьогодні боронить нашу землю, аби вони бачили єднання українців проти одвічного ворога – московської імперії».

Концерт не обійшовся і без сюрпризів для лучан – Kozak System презентував трек «Як відгримить війна».

Після цього Іван Леньо закликав усіх долучитися до збору коштів для ЗСУ, тож рядами почали передавати скриньку, в яку накидали грошенят для наших воїнів, аби ті робили смерть москалям.
«Нема мети назбирати на танк, адже ми все одне не назбираємо, бо він коштує чотири мільйони доларів. 122-міліметровий снаряд, який вистрілюють сотнями, тисячами, коштує 120 тисяч гривень. Ми тут не для того, аби показати Україні, що ми зібрали велику суму, ми тут для того, щоб поділитися теплом, частинкою своєї уваги. Війна триває, і ми її однозначно виграємо, тому що ми боремося з темрявою, ми боремося з неймовірними уї***ами, які десь, б***ь, народилися за своїми уральськими горами. Ці люди вирішили, що ми з вами не маємо існувати. Але ви подивіться на цих красивих людей у залі – це майбутнє Європи. Русскій воєнний карабль, іді н***й».
Звичайно концерт не обійшовся без легендарних хітів «Не моя» і «Така спокуслива» та рок-дискотеки під трек «Шабля», які гурт вже виконував на біс.

Коли ж публіка покликали музикантів на біс ще раз, ті наостанок присвятили пісню захисниками Маріуполя та «Азовсталі».
Рокери не лише подарували лучанам гарний настрій та новий заряд енергії, бо лідер гурту Іван Леньо і сам отримав подарунок – шеврон патрульної поліції Волині.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus