USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сьогодні у Франції відкривається саміт G7

24 Серпня 2019 13:09
Саміт держав «Групи семи» відкривається сьогодні у французькому місті Біарріц. Офіційне відкриття заплановане на 19:30 за місцевим часом (20:30 за Києвом).

Заходи за участі лідерів Великої Британії, Італії, Канади, Німеччини, США, Франції і Японії триватимуть до понеділка, 26 серпня, повідомляє Радіо Свобода.

Серед тем для обговорення будуть відносини з Росією, ситуація в Ірані, протести у Гонконгу, сирійський конфлікт та ескалація між Індією та Пакистаном через Кашмір.

Днями президент США Дональд Трамп уже не вперше заявив, що, на його думку, було б доцільно повернути Росію до складу цієї групи, відновивши формат «Групи восьми» – з цієї групи Росію виключили навесні 2014 року через окупацію нею українського Криму і заяв про приєднання півострова до її складу.

Після згаданої заяви Трампа проти можливості безумовного повернення Росії виступили Німеччина, Велика Британія і Франція, а також Європейський союз, – але в їхніх заявах не було прямих згадок про необхідність для Росії повернути Україні окупований нею Крим.

Тим часом український президент Володимир Зеленський нагадував, що умовами, за яких повернення Росії до «порядку денного високої дипломатії» могло б бути можливе, є повернення Криму, поряд із припиненням бойових дій на Донбасі і звільненням українських політв’язнів і моряків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1+6 Показати IP 24 Серпня 2019 14:20
США і їх шістьорки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus