USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сьогодні Twitter святкує п'ятиріччя

21 Березня 2011 11:43
Сьогодні сервісу мікроблогів Twitter виповнюється п'ять років. 21 березня 2006 року один із засновників соцмережі Джек Дорсі написав свій перший твітт: Просто створення мого twttr.

Про це пише "Кореспондент" .

Історія сервісу почалася з того, що троє програмістів-ентузіастів з Odeo - Біз Стоун, Еван Вільямс і Джек Дорсі - намагалися вдихнути нове життя у вмираючу компанію. Крім того, вони шукали спосіб, за допомогою якого можна було б легко обмінюватися повідомленнями не тільки один з одним, але й ділитися ними з усім світом. Так і народився Twitter, соцмережа, де кожен охочий може поділитися зі світом думками, уклавши їх в 140 символів.

Спочатку розробники хотіли назвати його FriendStalker або Dodgeball. Однак, натхненні назвою фотосервісу Flickr, вони вирішили зупинитися на Twitter. Назва особливо сподобалася Дорсі. "Вона повністю відображає зміст нашого продукту", - говорить розробник. Адже в англійській мові twitter означає щебетати, чірікати, базікати, чим і займаються користувачі соцмережі.

Зараз Twitter - це понад 200 мільйонів користувачів по всьому світу, близько 140 млн нових твіттів щодня і 400 співробітників, що працюють над вдосконаленням соцмережі. Водночас, соцмережа продовжує розвиватися. Щодня в неї приходять близько 460 тисяч нових користувачів.

Капіталізація Twitter, яка, за визнанням Біза Стоуна, поки не збирається виходити на IPO, за різними оцінками, сягає від 4 млрд до 7,7 млрд доларів.

Зараз Twitter перестав бути просто соцмережею. Twitter - це впливове медіа нового покоління, доступне як професіоналам сфери, так і простим користувачам. Сторінки в соцмережі ведуть політики, актори, представники різних компаній, спортсмени. Через Twitter поширюють закриту інформацію, закликають до революцій, шукають допомоги.

Так, Twitter став однією з рушійних онлайн-сил арабського бунту на Близькому Сході і в Північній Африці. За допомогою цієї соцмережі користувачі першими дізналися нові характеристики iPad 2 від Apple. Через Twitter сотні благодійних організацій збирають допомогу для постраждалої Японії.

Найпопулярнішим користувачем Twitter стала Леді Гага, за життям якої стежать 8,888 мільйона твіттерян. Другим за популярністю став Джастін Бібер, twitter якого читають 8,267 мільйона осіб. Третє місце займає Брітні Спірс. Її показник - 7,172 мільйона фоловерів. Компанію діячів індустрії розваг розбавляє президент США Барак Обама, який закріпив за собою четверте місце. За нею спостерігають 7,067 мільйона користувачів. Замикає п'ятірку лідерів Кім Кардашьян, у якої в фоловерах 6,824 мільйона користувачів.

Крім того, вже встановлено рекордсмен за швидкістю зростання кількості фоловерів на Twitter. Це актор Чарлі Шин. Кількість фоловерів Шина всього за 25 годин і 17 хвилин перевалила за один мільйон осіб. Через 5 днів після реєстрації облікового запису за ним стежили вже 2 мільйони осіб. Напередодні кількість його фоловерів зросла до 3 мільйонів осіб. Тримільйонній передплатниці Шин подарував два квитки на свій виступ у Радіо Сіті Мьюзік Хол, про що сповістив прихильницю також через Twitter. У зв'язку з цим Шина буде занесено в книгу рекордів Гіннеса.

В Україні найбільш відомим користувачем сервісу є лідер партії Батьківщина, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. 16 лютого Тимошенко відкрила свою сторінку на Twitter. Блог отримав назву @YuliaTymoshenko.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus