USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Сьогодні «Волинь» – «Ворскла»: чого від кого очікувати? АНАЛІЗ ВН

24 Серпня 2013 10:48
У сьомому турі Прем’єр-ліги «Волинь» зіграє на виїзді зі полтавською «Ворсклою». Розглянемо як грали «зелено-білі» попередні шість турів та поміркуємо від кого з гравців суперника слід очікувати найбільшої загрози.

1 тур. «Карпати» – «Ворскла» – 0:2 (Міщенко, 22, Янузі, 51)
«Карпати» не реалізували в цій грі свої нагоди, хоч виглядали не гірше. Оборонець Полтави Вадим Сапай губив в грі на другому поверсі нападників «левів». Можливо, причина в тому, що не надто високий, як на оборонця, зріст Вадима (178см). Небезпечно виконував штрафний Дедечко – на силу в дальній кут воріт. Але забив Львову Олег Міщенко. Ребенок подав, а Олег, якого не накрили чомусь спереду, пробив головою. Другий гол: Чеснаков віддав врозріз між захисниками «Карпат» на Янузі, що зумів втекти від чужих гравців.
«Карпати» перегравали суперника в його штрафній, часто подавали з правого флангу «Полтави», однак не зуміли забити.
Нападник Міщенко, окрім гри спереду, встигав відігравати і позаду своїх воріт. Воротар Полтави Непогодов запам’ятався невдалою грою на виходах.

2 тур. «Чорноморець» – «Ворскла» – 1:1 (Рієра, 13 – Сапай, 90+2)
Гольову атаку «моряків» зі свого правого флангу розпочав Джедже. Захисники «Ворскли» забули самотнього Рієру, який опинився перед пустими воротами. Швидкісні лучани Кінаш, Мемешев, Задерецький швидкими переміщеннями на підступах до штрафного полтавчан могли би провести схожий м’яч.
На останніх хвилинах гри подачу з лівого флангу виконав Ребенок. Вийшла гольова передача на Сапая. Дивно, але оборонець «Ворскли» краще грає в атаці, аніж позаду. Бажано, аби при стандартах з Вадимом хтось з «хрестоносців» грав персонально.

3 тур. «Ворскла» – «Металург», Д – 1:2 (Сапай, 89 – Даніло, 31, О'Ді, 49)
На початку зустрічі помилився Пердута, скидаючи шкіряного головою на Непогодова. Ігор мало не влучив у власні ворота. Далі дико «затупив» сам воротар полтавчан. Дмитро слабо вибив сферу в поле і влучив у гравця донеччан. Пішов пас на Даніло – гол. Висновок: пресингувати Непогодова волинянам потрібно якнайчастіше. Другий м’яч «ворскляни» привезли собі теж – не розібралися кому винести м’яча, а із О'Ді ненадійно зіграв той-таки Сапай.
Наприкінці Вадим хоч трохи, але виправився. Маркоскі закинув кулю на «23» номера. Незрозуміло чого стояли і «курили» оборонці «Металдона» та не зіграли з Сапаєм до кінця.

4 тур. «Арсенал» – «Ворскла» – 1:1 (Аржанов, 66 – Дедечко, 36)
На 14-ій хвилині дві жовті картки встиг отримати «канонір» В’ячеслав Шарпар. Сфолив він на Ребенку та Міщенку (Олег колекціонує попередження для суперника і стандарти для Полтави, наче індіанець ковбойські скальпи). «Ворскла» забила трохи фартовий і красивий гол – Дедечко по центрі приклався з метрів тридцяти – сфера влучила під самісіньку штангу. Екс-«хрестоносець» Володимир Аржанов зрівняв рахунок першим зорієнтувавшись в штрафному гостей після відскоку м’яча.

5 тур. «Ворскла» – «Іллічівець» – 1:0 (Громов, 80)
Микола Павлов, здається, що і знав як грає його колишній клуб, але нічого вдіяти не зумів. «Ворскла» розпочала атаку з центра поля. Ніхто так чомусь і не зустрів футболіста господарів до самого штрафного майданчика (агов, де були гравці опорної зони та центральні захисники, Миколо Петровичу?). Той спокійно віддав наліво, на швидкого Ребенка. Павло подав на Громова, що вийшов на заміну, і Артем, звільнившись від захисників, ногою переправив шкіряного у сітку воріт.
Звертаючи увагу на цей гол полтавців, хочеться, аби Віталій Кварцяний не робив усіх замін до 80 хвилини на випадок якщо Сачко випустить на поле когось зі своїх моторних гравців. Також ще свіжий в пам’яті гол від «Карпат» наприкінці гри.

6 тур. «Зоря» – «Ворскла» – 1:2 (Болі, 15 – Міщенко, 12, 48)
«Ворскла» на виїзді неочікувано перемогла міцненьку «Зорю». Але варто сказати, що грали луганчани з 59 хвилини удев’ятьох. Але тут можна поставити мінус Полтаві – ті за півгодини такої чисельної переваги так і не зуміли забили втретє. А сама гра стала бенефісом індивідуальної майстерності нападників Болі і Міщенка. Спочатку колишній форвард «Говерли» заробив штрафний і сам його виконав. Гол вдався на славу – з лівої ноги під ближню стійку. Через три хвилини дебютант національної збірної, Дмитро Хомченовський з лівого флангу «Зорі» відпасував на «одинадцять». М’яч потрапив до чорношкірого француза. Яннік на замасі прибрав, наче школярів, оборонців «Ворскли» та пробив по-футзальному, з носка, в кут чужих воріт. На початку другого тайму Міщенко вирішив пробити з правого флангу, і влучив у ближню «дев’ять». Полтава могла забити і третій. «Зоря», без пари центрбеків, дозволила виконати «Ворсклі» довгу передачу на вільного футболіста, але той влучив у поперечку.



Слабка ланка «Ворскли» – центральні захисники і воротар
Отож, «Ворскла» у шести поєдинках забила вісім голів, пропустила – п’ять. П’ять з них були проведені у другому таймі. Не знаю якими словами, але під час перерви Кварцяний повинен переконати гравців тримати лінію оборони Сталінграду до останнього, грати через не можу.
«Ворскла» далеко не ідеальна команда. Її воротар, Непогодов, частенько «лажає», особливо на виходах, гублять своїх гравців оборонці, не дограють до кінця моменти. Технічний Кінаш міг би спробувати самостійно прорватися, якщо немає змоги віддати пас на вільного партнера, через редути «ворсклян». Значна сила Полтави: у індивідуальній підготовленості Міщенка. Також на ньому часто фолять чужі оборонці. Ох, пощастить, якщо картку на Олегові не зароблять Масло, Шиков або ж Сімінін. Непогано і точно подає з флангу Ребенок, можуть включити високі швидкості Янузі, Громов. А Сапай може влучно вистрілити при націленій на нього подачі. Однак не варто забувати, що Вадим при цьому кидає свою захисну зону, чим можна спробувати теж скористатися.
Думається, Кварцяний не надто змінить склад, якщо брати до уваги останній матч. Хіба що замість Нємчанінова вийде Леандро. Не виключена поява з перших секунд швидкого Задерецького. Не догравав до кінця з Гладким Скоба, коли той забивав. Але Віталій Володимирович швидше за все випустить Ігоря в основі. Тренер лучан після гри з Львовом був трішки незадоволений Недільком, але не забувайте, як Віталій врятував команду після хорошого пострілу від Васіна.
За чутками, повернувся до Луцька з курортної Болгарії «бразилейро туристо» Рамон Лопес. Цікаво, якщо це правда, то куди поставить бразильця головний наставник «Волині».

Орієнтовний склад на гру:
Неділько – Сімінін, Шиков, Шершун (Масло), Леандро (Задерецький) – Скоба (Гошкодеря) – Бабатунде, Ерік, Кінаш – Мемешев, Шумахер (Козьбан)
Початок гри сьогодні о 16.30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ворскла» - «Волинь»: учень проти вчителя




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus