USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сьогоднішній радіодиктант: замість призів – допомога бійцям АТО

7 Листопада 2014 10:44
Сьогодні, напередодні Дня писемності та мови та в рамках святкування 90-річчя Українського радіо, вчотирнадцяте відбудеться всеукраїнський диктант національної єдності.

Про це повідомила прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Радіодиктант розпочнеться о 13:10. Його диктуватиме автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко, що вже є традицією.

Написання радіодиктанту супроводжуватиметься двогодинним марафоном у прямому ефірі, а в прес-центрі Національної радіокомпанії диктант писатимуть спеціально запрошені громадські діячі, митці та політики.

У прес-службі зазначили, що «кошти, потрібні для проведення акції – від грошових премій переможцям до кошторису, необхідного для пересилки поштою призів – було вирішено переадресувати бійцям АТО».

«Уперше за 14 років диктант писатимуть не за призи чи премії, а лише в ім'я ідеї», – наголосили у прес-службі.

В Україні 9 листопада відзначається День української писемності і мови. Свято встановлене указом глави держави у 1997 році на честь Нестора Літописця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus