USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Сьома річниця підписання першої Мінської угоди: США закликали Росію вивести з України війська

5 Вересня 2021 14:15
У сьому річницю підписання Мінського протоколу (першої Мінської угоди) США закликали Росію вивести свої війська з України та взяти на себе відповідальність за припинення конфлікту, розпочатого нею на Донбасі.

Заклики оприлюднено на Facebook-сторінці Посольства США в Україні, передає УНІАН.

«Росія має вивести свою зброю та сили та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Росія має взяти на себе відповідальність за припинення конфлікту, розпочатого нею на сході України», – йдеться у заяві.

Також США закликали Росію повністю виконати свої «мінські зобов’язання», у тому числі дозволити ОБСЄ здійснювати спостереження на українсько-російському кордоні та звільнити незаконно затриманих осіб.

Нагадаємо, згідно зі спільною заявою за результатами зустрічі президентів України Володимира Зеленського та Сполучених Штатів Америки Джо Байдена, яка відбулася 1 вересня, США продовжать працювати над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за агресію.

Довідково

Мінський протокол – угода про тимчасове перемир’я у війні на сході України, досягнута на переговорах у Мінську 5 вересня 2014 року. Укладений учасниками Тристоронньої контактної групи: послом Гайді Тальявіні (від ОБСЄ), другим президентом України Леонідом Кучмою (від України), послом Росії в Україні Михайлом Зурабовим (від Росії). Крім того, під протоколом стоять підписи Олександра Захарченка (тодішнього очільника проросійської маріонеткової псевдореспубліки «ДНР») та Ігоря Плотницького (тодішнього очільника проросійської маріонеткової псевдореспубліки «ЛНР»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ботоксШМЯК Показати IP 5 Вересня 2021 14:37
"Іхтамнєт", але гроби ЧОМУСЬ систематично відправляються в паРашу. "Іхтамнєт", але в дуже багатьох містах паРаші є цвинтарик, із подохлими за "младиє рєспублікі" ...
777 до ботоксШМЯК Показати IP 5 Вересня 2021 20:40
Гробы снятся? Опять пропустил время приема лекарств?
Петро п'яний Показати IP 5 Вересня 2021 16:12
Що я підписав - не помню. А ви думаєте, що мій обнюханий наступник помнить?
Всезнайко Показати IP 5 Вересня 2021 18:45
А Уряд Росії заходить у Фейсбук. Якщо ні, то вони і не взнають, що там США вимагає.
Росія Показати IP 5 Вересня 2021 20:28
З низького старту уже біжить виконувати вимоги США так само як Штати біжать виконувати *будапештський меморандум*
777 Показати IP 5 Вересня 2021 20:37
Жену свою поучите,щи варить,закликатели ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus