USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

НАТО офіційно відмовив Росії у вимозі не приймати Україну

27 Січня 2022 12:06
НАТО у своїй письмовій відповіді Росії на її безпекові ультиматуми відмовився зобов’язатися не приймати Україну в Альянс, як цього хотів Кремль.

Про це заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції в середу, повідомляє «Європейська правда».

«Ми дали чітко зрозуміти, що не підемо на компроміс щодо деяких ключових принципів. І один з них, це, звичайно, те, що кожна країна має право обирати свій власний шлях», – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що це стосується як країн, які вирішують подати заяву на членство – як, наприклад, Україна, але також і держав, які вирішують не подавати заявку на членство, як, наприклад, Фінляндія і Швеція.

«Це про повагу права на самовизначення, і, врешті-решт, рішення щодо членства мають бути ухвалені консенсусом 30 союзників. Це фундаментальні принципи, і це, звичайно відображено у позиціях НАТО», – додав Столтенберг.

Читати ще: НАТО закликає Росію вивести війська з України, Грузії і Молдови

НАТО в середу паралельно зі США передав російській стороні свої письмові пропозиції щодо безпеки у відповідь на вимогу Кремля. У документі викладені три сфери, де НАТО бачить простір для прогресу у відносинах з РФ.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у середу також розкрив деталі відповіді Вашингтона на безпекові вимоги Москви. Документ включає занепокоєння США та союзників і партнерів щодо дій Росії, які підривають безпеку, а також оцінку занепокоєнь, які підняла Росія.

У середу ввечері Москва підтвердила, що отримала відповідь США на свій безпековий ультиматум.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нестор Махно Показати IP 27 Січня 2022 12:46
Готуемось до оборони!
Хрен собачий Показати IP 27 Січня 2022 13:10
Говорили, балакали. Сіли й заплакали. Я баран і ти баран, обидва ми барани. А українцям як не крути, не повезло з сусідами. І у разі чого, прийдеться воювати самим...
Сумно Показати IP 27 Січня 2022 13:48
І як та Швеція з Фінляндією живуть і процвітають без НАТО, самі собі господарюючи на своїх землях! Напевно вони щось не розуміють в цьому житті! І ніхто ніякого занепокоєння не висловлює! А ми завжди когось слухаємо, бо свого розуму не дуже вистачає!
правда Показати IP 27 Січня 2022 14:29
з НАТО ні яких переговорів ні хто не веде .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus