USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сомалійці на Волині вже не голодують. Підуть до суду

20 Лютого 2012 13:03
Сомалійці з волинського та чернігівського центрів ув’язнення мігрантів припиняють голодування.

Про це сказано у листі вихідців із Сомалі, які перебувають у Пунктах тимчасового перебування іноземців, до українського уряду, який оприлюднила Українська Рада з питань біженців, - пише ЗІК.

В листі сказано, що сомалійці з волинського та чернігівського центрів ув’язнення мігрантів припиняють голодування, яке тривало близько 6 тижнів.

«Ми вирішили заповнити заяви про надання нам міжнародного захисту, оскільки, як ми розуміємо, уряд тепер погодився, що із проханням про притулок жодного сомалійця не можна поводитися як із «очевидно безпідставним» та таким, яке можна відкинути без належного розгляду заяви – що дотепер було звичайною практикою», – відзначають автори листа.

Крім цього, сомалійці повідомили про намір оскаржувати ув’язнення в українських судах.

«Уряд України та українська Державна Міграційна Служба добре знають, що наше ув’язнення є незаконним, на основі юридичних аргументів, які викладенні у заявах Української Ради з питань Біженців, Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, Amnesty International та Human Rights Watch», – зазначається у листі.

У свою чергу Українська Рада з питань біженців висловила сподівання, що розгляд заяв сомалійців буде швидким, неупередженим, та що ситуація заявників буде розглянута із урахуванням інформації про країни походження та належним професіоналізмом.

Крім того, рада заявляє про необхідність звільнення ув’язнених вихідців із Сомалі.

Нагадаємо, близько 80 сомалійців повідомили представництву ООН, що хочуть отримати притулок в Україні, однак їм відмовили, і на знак протесту вони оголосили про голодування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
тиць-здиць Показати IP 20 Лютого 2012 13:30
ПосадИть їх всіх в вагон, І завезти під ООН. А щоб шия не хиталась, Там їм вставити пістон. (нічого, що я віршами?)
Б.Пододворний Показати IP 20 Лютого 2012 13:50
За бездарності керівників ДМС України які відповідають за роботу з протидії нелегальній міграції, скоро ця бидлота заполонить всю Україну.
SPIKER Показати IP 20 Лютого 2012 13:51
є пропозиція-відпустити...всіх...вивезти на середину чорного моря і відпустити у вільне плавання на плотах,ми до них не ломимось,і політичного притулку з качанням прав не просимо...
Хатуль Мадан Показати IP 20 Лютого 2012 19:57
обізяни є обізяни.
лучанин Показати IP 20 Лютого 2012 21:02
а хто сказав що вони біженці, вони ж нелегали, де їх зловили, на якому кордоні....втікали мабуть у Європу, то може нехай їх там і приймають....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus