USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які освітні заклади Волині можуть перейти на дистанційне навчання з 13 вересня

7 Вересня 2021 17:53
Через низькі показники з вакцинації серед освітян із 13 вересня більшість навчальних закладів області можуть перевести на дистанційне навчання.

Про це під час брифінгу з протидії поширення COVID-19 розповіла начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Людмила Плахотна.

З її слів, з початком нового навчального року щодня погіршується епідеміологічна ситуація серед освітніх закладів області.

Так, найменше вакцинованих серед працівників освіти на території області у Турійській громаді (11%). Також низький відсоток рівня вакцинації серед освітян Колодяжненської громади – 12%, у Копачівській та Торчинській – по 14%.

Нагадаємо, через спалах COVID-19 серед працівників Турійської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів навчальний заклад перевели на дистанційне навчання.

Натомість найвищі показники вакцинації у таких громадах: Велимченській – 75%, Іваничівській – 63%, Локачинській – 61%, Камінь-Каширській – 56%, Любешівській – 53%.

«Якщо ми не активізуємо процес вакцинації освітян, з понеділка переважна кількість закладів освіти має дуже великі шанси перейти на дистанційне навчання. На жаль. Ми знаємо, що і діти, і батьки хочуть навчатися очно, зустрічатися, спілкуватися, проводити заходи. Тому хочу звернутися до працівників освіти, особливо до педагогів: сьогодні за нами стоїть безпека життя дітей і решти учасників освітнього процесу. Закликаю усіх вакцинуватися будь-якою доступною на сьогодні вакциною. І безпечно проводити освітній процес», – наголосила головна освітянка області.

Людмила Плахотна зазначила, що станом на сьогодні на Волині понад 80% щеплених працівників мають 22 заклади дошкільної освіти, 19 шкіл, один професійний і один спеціальний навчальний заклад.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Школяр Показати IP 7 Вересня 2021 18:42
16 дітей Затурцівської ОТГ,через нефінансування, не можуть тепер продовжити навчатись у Локачинській музичній школі!!! 16 учнів музична школа відрахувала з навчання, 16 дітей не можуть продовжити навчатись у іншій муз. школі, тому що ОТГ та держава не має коштів на навчання!!! Ганьба та популізм!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus