USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сомалійці на Волині знову «бунтують»

12 Квітня 2012 18:51
Іноземці, які утримуються у тимчасовому пункті перебування іноземців та осіб без громадянства у Журавичах на Волині, знову «бунтують». Вони зокрема відмовилися від приймання їжі в обід сьогодні, 12 квітня.
Цю інформацію у телефонній розмові із «ВН» підтвердив голова правління обласної громадської організації «Велес» Віктор Вальчук.
За словами Вальчука, наразі невідомо, чи оголосили «клієнти» пункту в Журавичах голодування.
«Я можу підтвердити її лише в тій частині, що вони сьогодні пішли на обід, але не приймали їжу. Вони дійсно відмовилися від приймання їжі. Але чи це голодування повноцінне, чи таке, яке було в січні, не можу стверджувати. Бо в січні вони відмовилися від харчування, яке надав пункт, але приймали їжу власну, яку купували в магазинах чи яку присилали їм. Але цього разу не тільки Сомалі, а і громадяни Афганістану там утримуються, Лівія, Еритрея», - зазначив Віктор Вальчук.
Він пояснив причину, чому іноземці відмовилися приймати їжу: «Вони відмовилися – це про те, що в них є довідки з зверненням за захистом в Україні, термін дії яких – на два місяці видано. Тобто прийняте рішення прийняти в оформлення документи. Тобто їм дали довідки, але їх не випускають з пункту».
Вальчук сказав: «На самій довідці пише, що довідка є документом, що засвідчує законність перебування на території України. Звертаються вони до мене, що їх же ж помістили за рішенням суду за те, що в них не було жодних документів. Тепер в них є документ. Показують мені свої права, що вони мають право на працевлаштування, на навчання, на отримання медичної допомоги, на листування з УВКБ ООН (Управління Верховного комісара ООН, - «ВН»), на проживанні в готелі родичів… А вони до цих пір утримуються. А утримуються вони за рішенням суду, і в резолютивній частині рішення суду вказано: затримати та примусово видворити».
«Тобто в процесі видворення призупиняється сам процес видворення до остаточного рішення Державної міграційної служби щодо них», - зазначив він.
За його словами, завтра він побуває у пункті тримання нелегалів у Журавичах, аби вивчити ситуацію.
Нагадаємо, в січні в Журавичах голодували понад півсотні сомалійців. Вони вимагали звільнення та видачі їм документів для перебування в Україні. «Ми стали заручниками ситуації, коли не можемо отримати ніяких документів для перебування на території України, а без документів нас затримує міліція та місяцями утримує в пунктах тимчасового утримання», - йшлося в заяві учасників голодування.
Натомість директор Департаменту в справах біженців Державної міграційної служби Наталія Науменко тоді заявила, що затримані сомалійці отримують посилки з їжею. «Тому, з моєї точки зору, це голодування більше на публіку. Історія починається з того, що особи дізналися про те, що вони відповідно до нового законодавства, яке набуло чинності 25 грудня минулого року, будуть утримуватися у такому пункті не півроку, як було раніше, а рік», – сказала Науменко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 12 Квітня 2012 20:35
а звідки фінансують адвокатів які аж пищать щоб випустити нелегалів ?
Хатуль Мадан Показати IP 12 Квітня 2012 20:41
нафік усіх до африки!
) Показати IP 12 Квітня 2012 21:22
они страдают без женщин! привезите этим джигитам девиц! не будьте извергами!
cтепан Показати IP 12 Квітня 2012 22:14
не треба було іти на поступки в січні у вагон і на шахти
ФК "Волинь" Показати IP 12 Квітня 2012 23:01
Берем у основу без конкурсів
antikommi Показати IP 12 Квітня 2012 23:43
) - можеш бути першим!
олег4 Показати IP 12 Квітня 2012 23:58
Заказать один раз чартер до Могадишо (Сомали) и отправить туда грузовым ИЛ-76 человек 300 этих нелегалов - будет стоить 50 тысяч у.е. Местыне власти их показательно накажут по законам шариата (вероятнее всего повесят на центральной площади). После этого вопрос с нелегалами из этого региона будет закрыт раз и навсегда, что позволит на сэкономленные деньги украинских налогоплательщиков сделать нормальную дорогу до Журавич и Колок.
олегу 4 до олег4 Показати IP 13 Квітня 2012 07:04
супер ідея.
Юрко Дурко Показати IP 13 Квітня 2012 08:23
Неадекватна поведінка, однозначно... А до психлікарні їх , та на обстеження! З Ліпин швидко назад до Журавич захочуть! А тут за місяць не те що їсти та розмовляти українською навчаться, а заспівають та завиють!! Саме є місця на Паску!!!
) Показати IP 13 Квітня 2012 09:53
ах какие вы все тут злюки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus