USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сьомий фестиваль «Берегиня» у Луцьку розігнав хмари. ФОТОРЕПОРТАЖ

27 Вересня 2013 17:57
Упродовж трьох днів, з 27 по 29 вересня, в Луцьку вже всьоме відбувається Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня».

Це дійство наймасштабніше зі всіх місцевих заходів. До Луцька з’їхалися фольклорні колективи не лише з усіх куточків України, а й з восьми країн світу. На попередній фестиваль у 2010 році приїхали гості з п’яти країн.

«Мета фестивалю: популяризація українських традицій, обрядів, звичаїв, відродження народних весільних дійств, звичаєво-обрядової автентики літньо-осіннього циклу», − розповів голова оргкомітету «Берегині», заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

Головним режисером «Берегині» вже вп’яте є народний артист України Василь Вовкун.
«Колективи відбирали дуже жорстко, єдиний критерій, якого повинні дотримуватись усі учасники фестивалю – автентичність. У своїх виступах вони повинні доносити до глядачів обряди та традиції, опираючись на минуле. Тому тут не всі, хто хотів приїхати», − підкреслив головний режисер фестивалю Василь Вовкун.

На фестиваль завітали фольклорні колективи від українських громад Росії, Польщі, Литви, Білорусі, Молдови, Румунії, Іспанії та Алжиру, а також з Вінницької, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Херсонської, Черкаської та Чернівецької областей України, а також усіх районів і міст Волині.
Черкаському колективу «Калина» вже 31 рік. «У нас в репертуарі більше 300 пісень. Сьогодні будемо представляти Черкащину піснею, якій понад 100 років. Шукаємо такі твори по селах, записуємо», − розповіла керівник колективу «Калина» Віра Лобунець.

Українська громада у Мурманську нараховує до 50 людей. Багато, хто з колективу «Лелеки» вже у Луцьку втретє. «Я дуже хотіла приїхати. Перший раз була в 2006 році. Дуже сподобалося. Тягне на Україну», − каже жителька Мурманська, українка Катерина Бура.











































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Надія Показати IP 28 Вересня 2013 10:17
Добрий день. Дуже гарний фестиваль. Багато учасників з різних країн. І кожний учасник гарно преставлений.
надія Показати IP 1 Жовтня 2013 22:15
не сподобалось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus