USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Сон на вулику: найкращий пасічник на селі кличе на бджолину терапію

25 Квітня 2019 16:08
Чудодійний відпочинок на лежанці-вулику здатен замінити повноцінний сон, а лікування бджолами має не тільки заспокійливий ефект, а й покращує кровообіг і нормалізує тиск – у цьому переконує господар унікального в Україні оздоровчого комплексу, що в селі Михайлівці Глибоцького району Чернівецької області.

Михайлівський апітерапевтичний оздоровчий комплекс «Мивіра» відкрили 6 травня минулого року в рамках програми сталого розвитку Чернівецької області. Проект вдалося реалізувати за кошти Австрійської агенції розвитку, Програми розвитку ООН в Україні та фізичної особи-підприємця Михайла Баловсяка.

БДЖОЛИ ВСЕ РОБЛЯТЬ САМІ

Як відзначив власник комплексу Михайло Баловсяк, від Австрійської агенції розвитку на реалізації проекту він отримав 100 000 гривень.

«Це 20 % вартості комплексу, інші 80 % я покрив самостійно. Загалом я вклав більше півмільйона гривень власних коштів… Ми все робили своїми руками і все зробили досконало», – сказав чоловік.
«Мивіра» нараховує три будиночки (один п’ятимісний і два одномісних) та десять лежаків. Під кожним таким місцем для відпочинку та оздоровлення знаходяться чотири бджолині сім’ї.

«Ми працюємо цілодобово з квітня до жовтня. Люди до нас записуються і приїжджають – просто лягають на вулик-лежанку й отримують задоволення, а бджоли все роблять самі», – зазначив Михайло Баловсяк.
На запитання про те, звідки з’явилася ідея облаштувати апітерапевтичний комплекс, чоловік пригадав, що свого часу брав участь у семінарі для бджолярів у Львові: «Там мені дали цю ідею. Дорогою додому я роздумував над тим, як усе це можна втілити в життя. В результаті все й придумав у потягу».

Спочатку Михайло облаштував три лежанки на власній пасіці, де відпочивав разом із родиною.

«До нас приїжджали гості. Потім, коли всім охочим просто не вистачало тих трьох лежанок, вирішив облаштувати цілий комплекс і підготував проект, – поділився господар. – Тут влітку такий гул, такий запах – просто казка».
НАЙКРАЩИЙ ПАСІЧНИК НА СЕЛІ

Як переконує бджоляр, сон на вулику треба спробувати кожному, й обіцяє, що обідній відпочинок на такій лежанці здатен замінити повноцінний сон.

«Після трьох годин сну на вулику можна вставати й іти далі працювати», – запевнив Михайло.

Окрім відпочинку на лежанці-вулику, «Мивіра» пропонує й інші послуги, зокрема дегустацію меду, реалізацію продуктів бджільництва, екскурсії тощо.
Також пасічник розпочав облаштовувати музей при комплексі, на завершення якого поки не вистачає коштів. Заплановано, що музей буде присвячений не тільки історії бджільництва, а й іншим народним промислам, які, на жаль, уже забуваються.

Відзначимо, що Михайло Баловсяк є пасічником із найбільшим господарством у Глибоцькому районі. Бджільництвом він займається вже більше 20 років. Зараз у його господарстві нараховується 300 сімей бджіл. Кожного року чисельність комах чоловік збільшує на 10 сімей.
ПРОТИПОКАЗАНЬ НЕМАЄ

Апітерапія – це медичне використання бджолиних продуктів. Своєю чергою, як переконує Михайло Баловсяк, сон на вулику-лежанці – це чудова комплексна терапія на організм людини. Вона заснована на близькому контакті з бджолиною сім’єю.

Так, бджоли створюють величезне біологічне магнітне поле, під дією якого вирівнюються порушення електромагнітного поля людини, внаслідок яких і виникають захворювання.

Позитивний ефект несе не тільки тепло бджолиної родини, а й мікровібрації від змахів крилець комах, які діють як вібромасаж. Такий масаж позитивно діє на нервову, кровоносну та м’язову системи.
Окрім того, за словами господаря комплексу, процедура корисна для осіб будь-якого віку. Також немає жодних протипоказань.

Сон на вулику Михайло Баловсяк рекомендує для людей зі зниженим імунітетом, порушеним кровообігом, із захворюваннями ендокринної та нервової систем, підвищеним або зниженим артеріальним тиском, серцево-судинними і захворюваннями опорно-рухового апарату.

«Бджолині сім’ї мають сильне біополе, яке нормалізує всі функції організму й покращує імунітет. За годину-дві на лежанці-вулику можна повністю відновити сили. Та й монотонне дзижчання заспокоює нервову систему», – акцентував чоловік.

Ольга Шершень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бугага Показати IP 25 Квітня 2019 16:59
гроб з бджолами
Ухти Показати IP 25 Квітня 2019 18:31
Що це за домовини люкс-класу?
Пасічник Показати IP 25 Квітня 2019 22:19
Як пасічник скажу, що лікувальний ефект сну на вулику нульовий. Якщо бджолосімя і має біополе (що науково не доказано), то воно настільки слабке, що в жодному разі не зможе проникнути через потужну ізоляцію, яка знаходиться між бджолами і відпочиваючим. Навіть тепло від бджолосімї насправді не проникає через килимки, дошки і плівки, які ізолюють "пацієнта" від бджіл. Не дуріть марно людей, дядьку. Інша справа мед і бджолопродукти, лікувальний ефект яких доказано народною практикою і офіційною наукою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus