USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Сон «укропа»: розшукали військового зі зворушливого фото

22 Липня 2016 15:41
Неймовірно зворушливе фото, на якому боєць АТО, загорнувшись в український прапор, спить під БТРом, свого часу облетіло весь інтернет і стало беззмінною ілюстрацією до новин та статей про героїчну звитягу та мужність українських захисників.

Порталу Depo.Запоріжжя вдалося відшукати військового, який зовсім випадково став зіркою мережі.

На фотографії кілька бійців сплять під БТРом, один з вояків – закутаний в державний прапор.

Як розказав порталу Depo.Запоріжжя 22-річний боєць 79-ої десантно-штурмової бригади ЗСУ на ім’я Богдан (саме він на фото), світлина була зроблена влітку 2014 року, коли наші військові вийшли з оточення під Д'яковим – до цього вони 28 днів знаходились під постійними артилерійськими обстрілами окупанта.

Коли ж хлопці після прориву повернулись на свої позиції, їм випала нагода кілька годин перепочити. Спали – хто де. Того ранку було не по-літньому холодно, то ж бійці й повкладалися під бойовою машиною, аби не так сильно продувало вітром. До того ж, у вояків не було речей, якими можна було б зігрітися – все погоріло внаслідок масованих обстрілів з боку ворога.

"Тоді єдине, що я знайшов – український прапор, то ж закутався в нього, аби хоч трохи зігрітися", - згадує Богдан.

Одним з перших цю зворушливу фотографію в мережі “Фейсбук” оприлюднив Євген Жуков, тодішній командир Богдана – командир розвідроти, легендарний "кіборг" за позивним “Маршал”, який нині очолює Департамент патрульної поліції. З тих пір ця світлина є своєрідною ілюстрацією звитяги та мужності наших хлопців.

Про Богдана відомо також, що родом він з міста Вугледар, що на Донеччині. Після того, як відслужив строкову службу, підписав контракт, а потім почалася війна. Під час бойових дій на Сході України служив у розвідці. Наразі хлопець навчається у військовій академії та вже зовсім скоро отримає офіцерські погони. Каже, що щиро вірить в те, що війна скоро закінчиться. Якщо ж ні – то після навчання обов’язково повернеться на фронт.

"Я народився і виріс на Донбасі. В мене там лишилися родичі і друзі. І я, як ніхто, не маю права віддавати свій дім окупантам", - запевняє хлопчина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus