USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Сорочку із серіалу «Гордість та упередження» продали на аукціоні за £25 тисяч

8 Березня 2024 00:17
Культову білу сорочку Коліна Ферта, який зіграв містера Дарсі в екранізації ВВС «Гордість та упередження» 1995 року, було продано за 25 000 фунтів стерлінгів на благодійному аукціоні.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

На аукціоні, організованому Kerry Taylor Auctions, було виставлено речі з архівів Cosprop, будинку костюмів, що його заснував оскароносний дизайнер Джон Брайт.

Спочатку лляну сорочку оцінювали у 7 000-10 000 фунтів стерлінгів. Проте її ціна з молотка склала 20 000 фунтів стерлінгів, а премія покупця – 5 000 фунтів стерлінгів, у результаті чого загальна сума склала 25 000 фунтів стерлінгів, і всі ці кошти підуть на благодійність.
Читати ще: У США на аукціон виставили місце в мавзолеї поряд з Мерилін Монро

У цій сорочці герой Ферта містер Дарсі виходить із озера і з’являється у знаменитій сцені зустрічі з коханою Елізабет Беннет (Дженніфер Ел). Сцени з мокрою сорочкою не було в книзі Джейн Остін, але це не завадило їй стати одним з найвідоміших телевізійних моментів усіх часів. Пізніше цю сцену навіть було відтворено на екрані, в тому числі у серіалах «Бріджертон» і «Щоденник Бріджит Джонс».
Це одна з кількох сорочок, які було використано під час знімань. Іншу раніше продали на благодійному аукціоні, а третя залишається в архіві Cosprop.

Як зазначає CNN, серед інших відомих нарядів, виставлених на торги, були костюм Дрю Беррімор з фільму «Історія Попелюшки», який продали за 20 000 доларів, і плащ з капюшоном, що його носила Меріл Стріп у фільмі «Жінка французького лейтенанта», він приніс майже 9 000 доларів.

Читати ще: Зубні протези Вінстона Черчилля продали на аукціоні за £18 тисяч

Костюм Джонні Деппа із фільму «Сонна лощина» 1999 року продали за трохи більш ніж 30 000 доларів. А бальна сукня з червоної тафти від Крістіана Діора, в якій Мадонна знімалася у фільмі «Евіта», пішла з молотка за понад 50 000 доларів.

Також на аукціоні було виставлено костюм Роберта Дауні-молодшого з фільму «Шерлок Холмс» 2009 року та костюм його колеги Джуда Лоу, який зіграв доктора Ватсона. Перший було придбано за 7 000 доларів, а другий – за 2 400.

Онлайн-аукціон триватиме до 10 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus