USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сотні кілометрів і тисячі годин світла щороку: «Луцьксвітлу» – 60 років

9 Серпня 2023 14:15
«Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло» відзначає сьогодні своє 60-річчя. Основні функції цього комунального підприємства – освітлення вулиць громади та утримання світлофорних об’єктів.

Підприємство засноване 9 серпня 1963 року. За роки своєї діяльності воно кілька разів змінювало назву: від «Горсвет» наружного освещения города Луцка», «Електросеть наружного освещения» до «Підприємства мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» чи «Луцького електротехнічного підприємства». Нинішню назву «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло» отримало у 2008 році.

Першим директором підприємства було призначено Івана Садовника. Із 1974 року «Луцьксвітлом» керував Василь Кондратенко. У 1993 році його замінив Олександр Ковпак, який пропрацював директором до 2015 року. Понад рік посаду керівника обіймав Іван Кубіцький. Із 2017 року підприємство очолює Валерій Мазін.

За 60 років штат підприємства розширився із 13 до майже 40 працівників. Цілодобово на підприємстві чергують електромонтери, водії та оператори пульта керування.

Середньомісячна заробітна плата одного працівника підприємства за 2022 рік – 13 736 гривень.

Серед робіт, які виконують працівники «Луцьксвітла», – реконструкція мереж зовнішнього освітлення, ремонт та обслуговування світлофорів, підключення атракціонів, ілюмінацій та різноманітного обладнання до мереж зовнішнього освітлення, заміна світильників, інші роботи з утримання вуличного освітлення та світлофорних об’єктів, а також ліквідація пошкоджень електромереж, освітлювальної арматури та устаткування, які виникли внаслідок аварій.

Пріоритетний напрямок роботи підприємства – обслуговування вуличного освітлення Луцька, яке включає зовнішні електромережі, обладнання диспетчерського зв’язку, автоматику і телемеханіку, світильники всіх типів, прожекторні установки, виконавчі пункти та пункти повторного включення, опори всіх типів, кабельні електромережі, освітлювальну арматуру.

Роботи з утримання вуличного освітлення міста спрямовані на забезпечення та збереження їх технічного та естетичного стану, підвищення експлуатаційних якостей та продовження строків служби.

Відзначимо, що протяжність освітлювальної вулично-дорожньої мережі Луцької громади становить 572,3 кілометра, з яких 396 кілометрів – у Луцьку. А середньорічна кількість годин освітлення міста – 2750. На балансі підприємства – 16 866 світлоточок у громаді, зокрема 11 828 – у Луцьку.

Не менш важливий напрямок діяльності «Луцьксвітла» – світлофори. Загалом підприємство обслуговує понад 50 світлофорних об’єктів.

Торік працівники «Луцьксвітла» провели реконструкцію мереж зовнішнього освітлення на вулицях Молодіжній, Потебні, Київський майдан, замінили 366 електроламп, підвісили близько чотирьох кілометрів ізольованого проводу, встановили 25 дорожніх знаків, змонтували резервне живлення для десяти світлофорних об’єктів та виконали чимало інших робіт.

«Хочу привітати працівників підприємства з чудовою датою, подякувати їм за старанну та віддану роботу. Ми всі – єдиний механізм, який працює злагоджено та успішно. Обіцяю, що ми з колективом будемо сумлінно працювати й надалі, аби наше місто гарно освітлювалося, було комфортним і розвивалося, як і навколишні села громади», – зазначив директор КП «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло» Валерій Мазін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Уася Показати IP 9 Серпня 2023 16:30
Ви не середню зарплатню вказуйте, а мінімум і максимум ))
дідо до Уася Показати IP 9 Серпня 2023 18:40
як працюєш-так маєш..
Арихметика Показати IP 9 Серпня 2023 18:10
Ти з'їв дві курки, а я навіть курки не бачив, але в середньому ми з'їли по одній курці !
Працівник Показати IP 11 Серпня 2023 22:30
Директор має 23 тис., а працівник 7, в середньому в них 15

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus