USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сотні підприємців на Волині сплачують податки в інших областях

4 Жовтня 2016 14:36
Повідомляти податківцям про підприємства, які працюють на Волині, а сплачують податки в інших областях, закликають в Державній фіскальній службі.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 3 жовтня.

За підсумками січня-вересня цього року до бюджетів усіх рівнів на території області зібрали 3,2 мільярда гривень платежів, які адмініструються органами ДФС.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління ДФС в області Віталій Чуй.

Великі платники податків, які перебувають на обліку в Луцькому відділенні Львівської СДПІ сплатили 149 мільйонів гривень податку на прибуток до державного бюджету і 16,7 мільйона – до обласного.

В дохід місцевих бюджетів з платежів, що адмініструються органами ДФС, зібрали 1,7 мільярда гривень, що на 47,6% більше, ніж торік. Щодо резервів надходжень на четвертий квартал цього року, він зауважив, що це, перш за все, податок з доходів фізичних осіб. Попри те, що підвищується рівень заробітної плати, чимало суб’єктів господарювання виплачують зарплату на рівні, нижчому від мінімального, або взагалі не виплачують.

Посадовець звернувся до представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, повідомивши, що в області налічують 842 юридичні особи, які розташовані на Волині, але місце обліку мають в інших областях. Він просив усіх, хто побачить суб’єктів господарювання з інших регіонів, які залучають до діяльності волинян, не сплачуючи податки, або сплачуючи їх в іншій області, повідомляти про такі факти податківцям.

Відповідно до законодавства, якщо використовуються територіальні ресурси громади, податки, особливо, ПДФО, повинні надходити на територію, де розміщена ця одиниця господарювання. Найбільш зацікавленими у цьому повинні бути сільські та селищні голови, адже йдеться про кошти, якими наразі нехтують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
1 Показати IP 4 Жовтня 2016 14:51
А інші областя це не Україна
Цукерман М. Показати IP 4 Жовтня 2016 16:08
Повідомляти податківцям про підприємства, які працюють на Волині, а сплачують податки в інших областях, закликають в Державній фіскальній службі. А ви будете сидіти по кабінетах ? Це ваша шановні робота , за це вас держава утримує за народні гроші , працюйте...
ого Показати IP 4 Жовтня 2016 16:58
яка зарплата у податківця
Блеск! Показати IP 4 Жовтня 2016 18:55
А никто не задумался почему они работают здесь, а платят налоги там? Очень просто: потому что здесь ничего не поменялось. При проверке плательщик это дойная корова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus