USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Соцмережі негативно впливають на психічне здоров'я людей: які найбільше

25 Листопада 2021 17:57
Американські вчені оцінили вплив соціальних мереж на психічне здоров'я серед дорослих. Виявилося, що втеча від реальності у віртуальний простір не приносить користі жодній віковій підгрупі.

Фахівці з Массачусетської лікарні загального профілю вирішили з'ясувати, наскільки вплинули соцмережі на старших людей. Вони скористалися даними національного інтернет-опитування, яке проводили у 13 етапів протягом року та завершили в травні, повідомляє «24 канал».

У ньому брали участь близько 5,4 тисячі американців, середній вік яких становив 56 років. Добровольці заповнювали анкети, в яких розповідали про те, як часто вони користуються соцмережами та яким платформам віддають перевагу, а також про можливі симптоми депресії.

Ознаки депресії виявились у 8,9% респондентів, користувачі Snapchat, Facebook або TikTok повідомляли про симптоми значно частіше, ніж ті, хто не цікавився соцмережами. Найвищі показники цього психічного розладу виявились у любителів Snapchat, на другому та третьому місцях опинилися Facebook та TikTok.

Читати ще: Назвали найпопулярніші серед українців месенджери

Примітно, що TikTok і Snapchat мали найбільш негативний вплив на учасників від 35 років і старших, тоді як Facebook вганяє в депресію людей, молодших за 35 років.

«Ми були здивовані, що показники депресії у дорослих користувачів соцмереж були не такими великими, як ми очікували. Однак використання соцмереж під час пандемії може бути корисним, оскільки люди мають можливість спілкуватися, а в іншому випадку вони опинилися б у повній ізоляції», – повідомили автори дослідження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пиз...тр кошмаровски Показати IP 25 Листопада 2021 19:10
Проклятий пейсбук! Як же файно було з ок і вк.
Злізь з бутилки до Пиз...тр кошмаровски Показати IP 25 Листопада 2021 21:58
За шваброю заскучав?
Всім Показати IP 25 Листопада 2021 22:40
Соціакльні мережі використовують лише олігофрени

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus