USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Спав на землі, нічого не їв і не пив: як 6-річний хлопчик 30 годин сам блукав у Карпатах

16 Серпня 2021 13:01
Напередодні ввечері на Говерлі знайшли 6-річного Олексійка з Коломиї, який понад добу сам блукав Карпатами. Хлопчик загубився, коли разом з рідними сходив на найвищу українську гору.

Де спав і що їв маленький хлопчик, розповіли у сюжеті ТСН.Ранок 16 серпня.

Живий та неушкоджений знайшовся Олексій. Малий наче й не пережив такої страшної пригоди: 30 годин сам-самісінький був у горах без теплого одягу та навіть води. В обіймах тата охоче роздає інтерв’ю:

- На чому ти спав?

- На землі.

- Тобі не холодно було? Що ти їв?

- Та нічо. Я не хотів їсти. Не пив, бо в мене не було рюкзака і води.

Для 6-річного Олексія Стефанціва з Коломиї це була перша мандрівка у гори. З родичами Олексій у суботу, 14 серпня, пообіді вирушив із Заросляка. Обрали найлегший «зелений» маршрут на Говерлу – завдовжки майже 5 км. Дитина загубилася на першому ж, але рідні це зрозуміли аж за дві години.

«Побіг доганяти свого братика і свою тьотю. Вони пішли вперед. Я постійно бачила його кепочку. Думала, він підніметься вище і зустрінеться з усіма. Коли я вже зустрілася з дочкою, дітьми, то виявилося, що його нема», – згадує бабуся Орися Ямборак.

Ще згаяли час, коли до вечора шукали малого самотужки. Зрештою зателефонували рятувальникам. На пошуки підняли майже пів тисячі рятувальників, поліцейських, військових, лісників, кінологів з собаками та волонтерів. Саме двоє коломийських добровольців і знайшли Олексійка.

- Тримай, це твоя (палка). Він її тримав, щоб від звірів відбиватись.

- А ти бачив звірів?

- Ні, він не бачив. Але про всяк випадок.

- Він спускався швидше, ніж ми. Ми його ледве наздоганяли.

Від стежки на Говерлу хлопчик відійшов убік на понад 2 км. У горах, а особливо для дитини, відстань - колосальна. Хлопчика знайшли на вершині гори Велика Козмецька. На відстані близько 2 км дуже пересіченою місцевістю і з великим перепадом висот.
Холодна ніч була – вісім градусів тепла.

Стефанціви обіцяють сина не сварити, що втік від бабусі, заблукав, а також примусив так багато людей хвилюватись. «Я не знаю, як дякувати! Всім вклоняюся до землі», – каже батько.

Хлопчика навіть до лікарні не повезли – так добре він почувається. Батьки забрали його додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Психопланетарій, Лип Показати IP 16 Серпня 2021 13:30
Якби батькам адміністрація та відповідні структури виставили би для оплати рахунок за організацію та проведення пошуків малолітнього (а у пошуках дитини, приймало участь 275 чоловік та 17 пошукових собак), то інші батьки, котрі бажають покорити Говерлу чи інші гори із собою у подорож малолітніх дітей більше не брали би.
Рауль до Психопланетарій, Лип Показати IP 16 Серпня 2021 13:49
Очень верное предложение
В. Показати IP 16 Серпня 2021 13:45
Не пиши ерунды
Лучанка Показати IP 16 Серпня 2021 14:44
Що хлопчик загубився зрозуміли через 2 год. Це що розіграш? Як таке може бути дві години не бачили дитини і спокійно йшли чи може випивали і забули про дитину а тоді як протверезіли то спохватились. Таких родичів разом з бабусею необхідно зобовязати повернути всі потрачені на пошуки кошти та зробити так щоб вони ніколи в житті не мали права наближатись до дитини.
Анонім до Лучанка Показати IP 16 Серпня 2021 16:07
видно випили перед тим добряче. та й все.....
вітя Показати IP 16 Серпня 2021 14:53
(ісаї65:17)--у майбутньому кращі часи,коли такі події і не згадаються.більше на jw.org
Вася Олика ПЛ Показати IP 16 Серпня 2021 16:03
Пробухали пацана ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus