USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Півсотні луцьких школярів отримали світловідбиваючі наліпки

2 Грудня 2016 15:50
Маленьким лучанам провели екскурсію луцькі патрульні. Дітлахам розповіли, як небезпечно може бути на зимових дорогах в темну пору доби, дозволили посидіти в патрульних автомобілях та роздали світловідбиваючі наліпки, передані працівниками Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Екскурсія для 50 школярів луцької гімназії №14 в Управлінні патрульної поліції Луцька відбулася 2 грудня. В події взяли участь заступник начальника патрульної поліції Луцька Роман Буховець, патрульні поліцейські Луцька, представники Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку, зокрема пан Кшиштоф Савіцкі.
Школярам показали приміщення Управління патрульної поліції, розповіли про те, як потрібно себе поводити на пішохідних переходах взимку, як можуть врятувати життя світловідбиваючі наліпки.
Діти уважно слухали поліцейських, а коли справа дійшла до питань, виявилось, що у дітей їх більше, ніж очікувалось. Так, хлопчиків цікавило, чому поліцейські не вимикають проблискові маячки і так повільно їздять містом.
Натомість, дівчатка питали, що потрібно для того, аби стати поліцейським, чи патрульні використовують дубинки, аби виховувати правопорушників і що таке «лежачі поліцейські». Останнє питання підтримали вчителі 14 гімназії, які наголосили на тому, що біля їхньої школи, на вулиці Гнідавській, давно пора встановити такий «лежачий поліцейський» для безпеки дітей.
Після того, як патрульні відповіли на всі питання дітей та дорослих, школярам роздали світловідбиваючі наліпки, інформаційні проспекти про безпеку дорожнього руху. Польський консул Кшиштоф Савіцкі передав патрульним понад 1500 одиниць світловидбиваючих наліпок, та додав, що буде радий, якщо до цієї акції приєднаються підприємці Луцька. Своєю чергою, заступник начальника луцької патрульної поліції Роман Буховець пообіцяв, що патрульні роздадуть наліпки усім дітям на вулицях міста.
На закінчення екскурсії, дітлахам дозволили посидіти в патрульних автомобілях.
Тим часом, патрульна поліція Луцька оголосила новий флешмоб у соцмережах під назвою «Захистись – Засвітись!». Для участі потрібно сфотографуватись самим, або сфотографувати своїх дітей зі світловідбиваючими предметами (наліпками, браслетами чи жилетками) та розмістити в соцмережі, передавши ініціативу друзям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лена Показати IP 2 Грудня 2016 16:17
От ви мене, звісно, вибачте, але форму можна було попрасувати? Дівчата ж все таки...
Витя до Лена Показати IP 2 Грудня 2016 18:32
Согласен...
Володимир до Лена Показати IP 2 Грудня 2016 22:09
А хороше щось напишіть... Вмієте? Чи ні? Завжди є щось хороше, а ви тільки критику включаєте. Я навіть можу по секрету сказати - хороше можна писати перед поганим або після нього :)
Коля Показати IP 2 Грудня 2016 18:49
То єсть матерія г:умно єден х:р під курточкою мнеться
Штефан Показати IP 2 Грудня 2016 22:51
Її. Тільки потоптали, ще невстигла обтруситись
Рома Показати IP 3 Грудня 2016 18:48
Коли вже порозганяють цих безтолкових патрульних, толку з них - о, тільки гроші державні переводяться на форму, автомобілі і зарплати їм!!! Ну і + Аваков відмиває грошики!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus