USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянка померла від отруєння грибами, які назбирала біля будинку

27 Липня 2020 19:17
У Рожищенській ЦРЛ 26 липня померла 76-річна волинянка. Ймовірно, жінка отруїлася грибами, які сприйняла за печериці.

Про це розповів Суспільному заступник головного лікаря медзакладу Олександр Моргун.

Гриби, які виявилися отруйними, пенсіонерка назбирала біля власного будинку. «Відомо, що жінка в четвер з’їла печериці, обробила їх і з’їла. В п’ятницю їй стало зле», – каже заступник головного лікаря.

До медиків жінка з ознаками отруєння звернулася в суботу, 25 липня. Швидкою її доставили до лікарні та госпіталізували у реанімаційне відділення. Наступного дня пенсіонерка померла. «Хворій було назначено лікування. Але, на жаль, це не допомогло», – каже Олександр Моргун.
Сусіди жінки розповідають, що поруч із будинком, де вона жила, – ліс. «Ніби назбирала біля посадки грибів, і ніби печериці», – каже місцева жителька Євгенія.
Наразі в лікарні триває експертиза – чи справді смерть пацієнтки наступила внаслідок отруєння грибами, розповів лікар Олександр Моргун.

За словами завідувача відділу Волинського центру громадського здоров’я Сергія Левчука, цього року смертельних випадів, причиною яких є отруєння грибами, ще не було. Щоб уникнути отруєння у центрі радять:

– збирати тільки ті гриби, які добре знаєте;

– не збирати грибів біля доріг, залізниць, об’єктів, які забруднюють довкілля;

– перед приготування повторно перебрати зібрані гриби;

– викидайте, гриби, у якості яких сумніваєтесь;

– перед приготування гриби потрібно промити та проварити у підсоленій воді.

При погіршенні самопочуття після вживання грибів, у центрі громадського здоров’я закликають не викидати залишок грибів, а передати медикам. Дітям до 12 років вживати гриби заборонено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Olden Показати IP 27 Липня 2020 19:50
Знову коронавірус.
! до Olden Показати IP 28 Липня 2020 20:10
То в тебе понос слів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus