USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спорт, аромасвічки та благодійний ярмарок: як проект «СпівДія заради Дітей» створює у Луцьку безпечний простір для наймолодших

18 Вересня 2022 20:22
У Луцьку провели благодійний захід, під час якого діти вимушених переселенців знайомилися із юними лучанами. Поки наймолодші учасники дійства брали участь у спортивних естафетах, батьки виготовляли ароматичні свічки.

Захід відбувся 16 вересня за партнерства проекту «СпівДія заради Дітей» та департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Як розповіла кординаторка мобільного простору проекту «СпівДія заради Дітей» Ольга Ярчук, цього разу до розваг долучилися 30 дітей.
«Сьогодні проводимо відкритий благодійний захід для діток, які до нас завітали. Це дітки із сімей ВПО та місцеві. Цього разу проводимо спортивні естафети, благодійну ярмарку, під час якої виставляємо вироби, виготовлені дитячими руками під час попередніх заходів. Виручені з ярмарку кошти передамо у фонд «Повернися живим». Також у нас відбувся майстер-клас із виготовлення ароматичних свічок. Проект створили з метою організації безпечного простору для дітей, їхньої соціалізації тощо. Таким чином діти можуть між собою поспілкуватися, весело провести час, відволіктися від подій, пов’язаних із війною», – каже Ольга.
Зі слів менторки-комунікайниці проекту «СпівДія заради Дітей» Наталії Гаврилюк, мета проекту – покращити психоемоційний стан дітей в умовах війни: «Наш проект виник після повномасштабного вторгнення. Своєю роботою ми намагаємось полегшити психоемоційний стан дітей ВПО, даючи їм вільний простір для того, щоб вони знаходили нових друзів та легко спілкувалися з однолітками».
Протягом дійства відбувався благодійний ярмарок, під час якого усі охочі могли придбати вироби ручної роботи учасників проекту та солодощі.
Виручені із благодійної ярмарки кошти, а це – 1383,50 грн, організатори передали у фонд «Повернись живим».
«У нас тут і поробки, і помпони, і вироби з бісеру, і смаколики, і листівки. Усе це можна придбати за будь-яку суму донату», – розповіла менторка Алла Чайковська.
Поруч із ярмарком – майстерка із виготовлення ароматичних свічок. Вартість однієї – 50 грн.
«Обираєте колір матеріалу, а це – натуральна вощина і аромат. Водночас я проводжу психологічні консультації із виготовлення інформаційних парфумів, робимо свічки, закладаючи у них не просто аромати, а ефірні олії, що несуть певну інформацію. Наразі виготовляємо ароматну свічку «Радість» з ефірною олією «Апельсин». Є ще свічка «Захисна» з олією м’яти, «Материнство» з олією лаванди тощо. Після виготовлення декоруємо свічки шматочками вощини та вервечками», – каже аромапсихолог Тетяна Хрищук.
Менторка проекту Марина Ткачова не з новин знає, що таке війна, адже вісім років тому, у 2014 році, вона разом із сім’єю переїхали до Луцька із окупованого Луганська. Тому при будь-якій згадці про бойові дії у жінки з очей капають непрохані сльози.

«Ми всі дуже важливі, бо робимо одну справу. Цього разу наша головна мета – зібрати кошти на допомогу хлопцям, які захищають нашу країну і допомогти дітям, які переїхали до Луцька із місць, де тривають військові дії», – зазначила жінка.
на фото Марина Ткачова - третя ліворуч
на фото Марина Ткачова - третя ліворуч
Близько п’яти місяців тому до Луцька із міста Бахмут Донецької області переїхала й 11-річна Мирослава. Нині дівчинка разом із сім’єю мешкає у селі Княгининок, утім каже, що обласний центр їй дуже припав до душі: «Луцьк надзвичайно гарний! Ми були тут майже на всіх святах, у таборах, на змаганнях. Поки що у мене мало тут друзів, але маю їх у селі, де ми тепер живемо», – із захопленням каже юнка.
До повномасштабного вторгнення Мирослава захоплювалась гімнастикою, тому без проблем демонструє на фотокамеру акробатичні вправи.
Дівчинка зазначила, що на Волині почуває себе у безпеці, але зізналася, що дещо хвилюється під час повітряних тривог.

«Я дуже сумую за Бахмутом і мрію повернутися туди після перемоги, бо там у мене залишилась найкраща подруга, і я за нею неймовірно скучила», – зітхає співрозмовниця.

Насамкінець, вона додала, що вірить у перемогу України і у те, що зовсім скоро зможе повернутися до рідної домівки на мирну Донеччину.

Долучитись до регулярних та відкритих занять проекту можуть усі охочі, пройшовши реєстрацію за посиланням.

Графік занять оприлюднюють у телеграм-каналі «СпівДія заради Дітей».

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus