USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спортивні організації, бджолярі, їдальня: кому в Луцьку погодили оренду комунальних приміщень

19 Вересня 2018 17:52
Спортивні організації та питні меди, які приваблюють туристів: низку питань щодо оренди та суборенди комунальних приміщень розглянули члени виконкому Луцької міської ради під час засідання 19 вересня.

Так, виконком вирішив погодити укладення договору оренди нежитлового приміщення загальною площею 234 метри квадратні, що на вулиці Богдана Хмельницького, 40, з громадською організацією «Федерація боксу міста Луцька» на термін з 19.09.2018 до 31.08.2021. Місячна орендна плата становитиме 4,842 тисячі гривень.

Також підтримали укладення договору оренди нежитлового приміщення загальною площею 129,5 метра квадратного, що на вулиці Корольова, 7, з громадською організацією «Спортивний клуб козацьких бойових мистецтв «ГЕРЦЬ» на термін з 19.09.2018 до 31.08.2021. Місячна орендна плата становить 299,46 гривні.

Члени виконкому погодили департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради укладення договору оренди нежитлового приміщення загальною площею 5 метрів квадратних, що на вул. Лесі Українки, 35, з фізичною особою-підприємцем Іриною Ляшук на термін з 19.09.2018 до 31.08.2019. Розмір річної орендної плати за розміщення суб’єкта господарювання, що здійснює побутове обслуговування населення (фотопослуги), складає 8% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, місячна орендна плата становить 392,04 гривні.

Також розглянули проект рішення про оренду комплексу обладнання та споруд автодрому на вулиці Писаревського, 15. Пропонували укласти договір оренди з погодинною оплатою (116 годин в місяць вартістю 1,99 гривні за годину). Член виконкому Михайло Щур поцікавився, чому при укладенні договору не враховується вартість земельної ділянки.

Виконувач обов’язків начальника відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Тарасюк повідомив, що в оренду організація (автомобільна школа Волинської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів) ділянку взяти не може, бо це дуже довга процедура. Це ділянка з обладнанням та спорудами. Оцінили суто обладнання, що розташоване на ділянці.

Член виконкому Ігор Алєксєєв зауважив, що на розгляд виконкому винесли проект рішення, де комплекс площею близько гектара пропонують здати в оренду за 16 гривень на день. Він відзначив, що це питання абсолютно профанаційне і некоректне. Також закликав посадовця придумати концепцію, як місто зможе отримувати адекватну суму від оренди цієї комунальної ділянки, та не соромити виконком.

Члени виконкому не підтримали проект рішення.

Управлінню освіти Луцької міської ради погодили укладення договору оренди нежитлового приміщення загальною площею 36,6 метра квадратного, що на вулиці Салтикова-Щедріна, 1, з комунальним закладом «Луцька музична школа № 3» на термін з 19.09.2018 до 31.08.2021.

Комунальному закладу «Луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» Луцької міської ради Волинської області» погодили укладення договору оренди нежитлового приміщення площею 148,6 м кв, що на вулиці Черняховського, 8, з фізичною особою-підприємцем Любомиром Горбачуком на термін з 19.09.2018 до 30.06.2019. Розмір річної орендної плати за розміщення у навчальному закладі їдальні, що не здійснює продаж товарів підакцизної групи, складає 8% від вартості нежитлового приміщення. Місячна орендна плата становить 5, 963 тисячі гривень.

Комунальному підприємству «Луцька міська клінічна лікарня» погодили продовження оренди нежитлового приміщення загальною площею 16 м кв, що на проспекті Відродження, 13, з фізичною особою-підприємцем Олегом Хахаєвим на термін з 01.10.2018 до 31.08.2021. Розмір річної орендної плати за розміщення суб’єкта господарювання, що здійснює побутове обслуговування населення (майстерня з ремонту взуття), складає 8% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, місячна орендна плата становить 296,67 гривні.

Комунальному підприємству «Луцький центр первинної медичної допомоги № 3» погодили продовження оренди нежитлового приміщення загальною площею 12 м кв, що на вулиці Стефаника, 3а, з фізичною особою-підприємцем Оксаною Семенюк на строк з 19.09.2018 до 31.08.2021. Орендодавця та орендаря зобов’язали в десятиденний термін укласти договір оренди з погодинною оплатою (10 годин в місяць вартістю 10,35 гривні за годину). При цьому встановили, що розмір річної орендної плати за розміщення суб’єкта господарювання, що діє на основі приватної власності та провадить господарську діяльність з медичної практики, складає 30% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, місячна орендна плата становить 103,5 гривні.

Волинському регіональному центру з фізичної культури і спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ» погодили укладення договору суборенди нежитлового приміщення загальною площею 278 метрів квадратних, що на вулиці Федорова, 7, з фізичною особою-підприємцем Володимиром Шпильовим на термін з 19.09.2018 до 28.02.2019. Орендаря та суборендаря зобов’язали в десятиденний термін укласти договір суборенди з погодинною оплатою (10 годин в місяць вартістю 77,58 гривні за годину), встановивши, що розмір річної орендної плати за інше використання нерухомого майна (курси з вивчення матеріальної частини зброї, правил поводження з нею та її застосування) складає 15% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, місячна плата за суборенду становить 775,8 гривні.

Також вирішили погодити Волинській обласній громадській організації «Братство бджолярів землі Волинської Ройовий стан» продовження суборенди нежитлового приміщення загальною площею 8,2 метра квадратного, що на вулиці Богдана Хмельницького, 1, з фізичною особою-підприємцем Надією Печкуровою на термін з 19.09.2018 до 31.01.2021. Орендаря та суборендаря зобов’язали в десятиденний термін укласти договір суборенди, встановивши, що розмір річної орендної плати за розміщення торговельного об’єкта з продажу продовольчих товарів (продукція бджільництва), крім товарів підакцизної групи, складає 12% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, місячна плата за суборенду становить 598,47 гривні.

Цій самі організації за цією ж адресою погодили продовження суборенди нежитлового приміщення загальною площею 8,2 метра квадратного, що на вулиці Богдана Хмельницького, 1, з фізичною особою-підприємцем Володимиром Дмитруком, який продає питні меди, на термін з 19.09.2018 до 31.01.2021. Місячна плата за суборенду становить 1,246 тисячі гривень.

Як пояснив Тарас Тарасюк, приміщення площею 106 метрів квадратних орендує громадська організація, яка не має права здійснювати комерційну діяльність. Члени організації є підприємцями і для того, щоби здійснювати торгівлю, беруть приміщення у суборенду. ГО сплачує 1200 гривень щомісяця за оренду приміщення, окрім цієї суми, 1246 гривень платитиме підприємець Володимир Дмитрук.

Ігор Алєксєєв звертав увагу на те, що громадська організація сплачує дуже малу суму за оренду приміщення у самісінькому центрі міста. З його слів, це несправедливо щодо інших громадських організацій, які не мають великих приміщень у центрі Луцька. Член виконкому Олександр Серватович погодився, що приміщення використовується неефективно.

Своєю чергою, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт закликав підтримати проект рішення, зважаючи на те, що ГО займається популяризацією бджільництва. Організація орендує приміщення вже приблизно 7 років, а у суборенду його беруть, щоб реалізовувати продукцію бджільництва. Ця продукція, як зауважив Пустовіт, користується попитом серед туристів. Якщо буде можливість, ціну оренди можуть підвищити. Тож надалі питання вивчатимуть. Проект рішення все ж підтримали під час повторного голосування, після дискусії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus