USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку діятиме нове положення для орендарів комунальних приміщень

27 Серпня 2018 12:07
Здійснення невід’ємних поліпшень орендарями комунального майна та право викупу таких приміщень зроблять більш нормованим та приведуть у відповідність до нового законодавства.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань комунального майна та приватизації 27 серпня.

Депутати розглянули проект положення про надання орендарю згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майно територіальної громади міста Луцька.

Як пояснила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, положення розробили відповідно до закону про приватизацію державного і комунального майна і розробка такого порядку є обов’язком міськради. Відповідно до нього, невід’ємні поліпшення прийматиме виконком, щоб спростити процедуру. Доданий перелік документів, який повинен надавати орендар майна. Так, до переліку входять заява, опис передбачених поліпшень, кошторис на їх проведення, інформація про доцільність здійснення поліпшень, звіт за результатами експертизи проектної документації, приписи органів, пов’язаних з охороною праці.

Інформацію про доцільність здійснення поліпшень надаватимуть представники відділу комунального майна, балансоутримувача і департаменту ЖКГ. Тобто, представники міськради визначатимуть, чи потрібні ті чи інші поліпшення. Орендар повинен повідомити про здійснення поліпшень, надати акти виконаних робіт, договори на виконання робіт. Раніше визначеного переліку документів не було і старе положення мало більш вільне трактування. Тепер процес відбуватиметься більш контрольовано.

Вказані у положенні і права, які має орендар приміщення на його викуп. У документі навели статтю закону, нічого не змінюючи. Тобто, орендар, який здійснив поліпшення на суму не менше 25% від оцінки майна на момент оренди, отримує право на викуп приміщення за ціною, визначеною в результаті незалежної оцінки. Поліпшення, таким чином, увійдуть у вартість приміщення. Тоді орендар зможе законно придбати майно не через аукціон, а особисто. Міськрада, як власник майна, все ж має право виставляти приміщення на аукціон і тоді орендар матиме право на повернення коштів, витрачених на невід’ємні поліпшення. Якщо ж переможцем аукціону стане сам орендар, від ціни приміщення відніматимуть кошти, які він раніше витратив на здійснення цих поліпшень.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення про затвердження положення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus