USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Справа «Укргазбанку»: суд дозволив заочне розслідування щодо ексголови НБУ Шевченка

12 Червня 2023 17:27
Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо колишнього голови Національного банку України Кирила Шевченка, якого підозрюють у справі розкрадань в «Укргазбанку».

Про це повідомляє пресслужба САП.

«9 червня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього голови правління Укргазбанку, якого разом з іншими особами викрито на протиправній діяльності, яка призвела до завдання збитків державному банку в сумі понад 206 млн грн», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що це рішення дасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваного та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті попри активні дії з його боку щодо ухиляння від слідства.

На сьогодні у вказаному кримінальному провадженні про підозру повідомлено 15 особам.

Як ми писали, Нагадаємо, голова Нацбанку України Кирило Шевченко 4 жовтня подав на розгляд президенту заяву про відставку. Причиною він вказав стан здоров’я.

8 жовтня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях голові Національного банку Кирилу Шевченку у період його керівництва «Укргазбанком».

24 жовтня Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову Національного банку у справі про розкрадання 200 мільйонів гривень в «Укргазбанку».

Шевченко заявив, що він не переховується від слідства та нібито навіть готовий співпрацювати. Також він відкинув звинувачення антикорупційних органів правосуддя.

8 грудня Вищий антикорупційний суд заочно заарештував екскерівника Нацбанку України Кирила Шевченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 13 Червня 2023 04:20
ну, хтось же склав йому протекцію..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus