USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Справа вбитого ножем лучанина: головний підозрюваний перекинув вину на іншого

8 Лютого 2018 15:55
Головний підозрюваний у вбивстві 24-річного лучанина Павла Попова Олександр Гетьман змінив показання, вказавши, що вбивство скоїв не він, а Дмитро Зубаль – чоловік, який був замішаний в ситуації та обвинувачується лише у хуліганстві.

Про це йшлося 8 лютого під час судового засідання у стінах Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Нагадаємо, у ніч проти 12 серпня на вулиці Карпенка-Карого невідомий вдарив ножем чоловіка, який знаходився біля своєї машини. На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група, яка спільно з патрульними встановила особу зловмисника та затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Ним виявився 24-річний мешканець Рівненської області. Він неодноразово судимий.

Напередодні злощасного інциденту загиблий освідчився своїй коханій і подарував їй обручку. Це сталося у день народження дівчини. Пара встигла навіть подати заяву про реєстрацію шлюбу та обрала дату весілля.
Наразі судовий процес знаходиться на етапі допиту свідків, проте допитати їх не вдалося, адже вони не з’явилися на засідання через те, що мешкають не в Луцьку.
Прокурор Денис Шубін подав клопотання про продовження строку запобіжного заходу Олександру Гетьману, який проходить як обвинувачений по ч2 статті 296 КК (хуліганство) та п7 статті 115 (умисне вбивство). З його слів, попередній запобіжний захід тримання під вартою закінчується 5 березня, а до того часу потрібно допитати ряд свідків та дослідити матеріали. Зокрема прокурор зауважив, що підтвердженням ризиків є те, що обвинувачений може переховуватися від суду, оскільки він раніше був неодноразово судимий за умисні злочини.


Втім, Олександр Гетьман виступив проти даного клопотання та завив, що вбивство Павла Попова скоював не він, а присутній в залі Дмитро Зубаль, який проходить за статтею хуліганство. До того ж, обвинувачений запевняв, що немає наміру переховуватися від суду.
Захисник Гетьмана Вікторія Кондратішина наполягала на менш суворому запобіжному заході – домашньому арешті.
Адвокат Олександр Давидюк, який представляє Дмитра Зубаля, зауважив, що вина його підзахисного не доведена, тож істину встановлюватимуть під час судового засідання.

Тож, суд ухвалив, що Олександру Гетьману потрібно продовжити строк запобіжного заходу тримання під вартою на 60 діб.
У коментарі журналістам представник потерпілих Олександр Стасюк розповів, що за статтею хуліганство Дмитру Косову та Дмитру Зубалю загрожує покарання до 4 років позбавлення волі, щодо Олександра Гетьмана, який обґрунтовано підозрюється слідством в умисному вбивстві, то він може отримати навіть довічне ув’язнення.

Зі слів Олександра Стасюка, слідчий неодноразово допитував Олександра Гетьмана – на перших показав він зазначав, що вбивав, нанісши два удари ножем в спину, також він розповідав це своєму товаришу Дмитру Косову та своїй співмешканці, яка підтвердила це. Згодом, каже адвокат, він змінив покази, що це було випадково, сьогодні ж він представив третю версію.

«Як мені відомо, ніж знайшли за допомогою Гетьмана, який сам вказав на нього, тому це вагомий доказ для слідства», - зазначив представник потерпілих.
Наступне судове засідання відбудеться 13 березня о 10 годині.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Галина Петрівна Показати IP 8 Лютого 2018 16:06
Стасюк хоч і молодий, але дуже грамотно і виважено веде справу. Хай вже тих мерзавців посадять
Вася Показати IP 8 Лютого 2018 17:22
Я або дурак, або щось не розумію в цьому житті...... "Захисник Гетьмана Вікторія Кондратішина наполягала на менш суворому запобіжному заході – домашньому арешті." - це ч?о вбило людину, а ця продажна леді клопотає йому домашній арешт? Цікаво, скільки тисяч Доларів пообіцяли їй за домашній арешт????? (ну і подальшому виїзді за кордон підозрюваного).......
Хмм до Вася Показати IP 11 Лютого 2018 10:05
Є, шановний така професія, адвокат називається, причому в цьому випадку думаю державний, і зрадофілія ваша тут нідочого, чи можливо вам би непотрібно було захисту? Не несіть маячню!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus