USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Справу Москвича знову спробували закрити від журналістів. ФОТО

27 Травня 2009 13:39
Після двотижневої перерви суд знову поновив розгляд справи по обвинуваченні у хабарництві депутата Луцькради Дмитра Москвича. Цього разу до суду з’явилася і постраждала у справі Наталія К., – повідомляє 27 травня репортер «Волинських Новин».
 
Спочатку державне обвинувачення заявило клопотання про проведення судового засідання без аудіо та відеофіксації. Ймовірно, це клопотання було зумовлено тим, що до суду з’явилася потерпіла у справі, до якої було застосовано заходи безпеки. Жінка, яка у відкритому судовому засіданні представилася Наталією К., оголосила клопотання про закритий розгляд справи. За словами цієї пані, у ЗМІ спотворюються деякі факти, пов’язані з кредитами. Її нібито представляють як шахрайку та  принижують  ділову репутацію.
 
Однак захист заперечив процес задоволення цього клопотання. Після перерви суд встановив, що потерпіла фактично відмовилася від частини заходів захисту (ймовірно, у зв’язку з тим, що з’явилася на відкрите судове засідання) і відмовив у клопотанні.
 
Окрім того, сьогодні заслухали низку свідків. Зокрема, голова земельної комісії Луцької міськради Володимир Никитюк підтвердив, що Дмитро Москвич попросив його посприяти у вирішенні питання по земельній ділянці на проспекті Молоді. Однак пан Никитюк зазначив, що це сприяння мало полягати в уникненні бюрократичних заморочок, аби це питання вирішувалося законно. Голова земельної комісії зізнався: він телефонував до начальника міського управління земельних ресурсів Богдана Кухарчука, аби це питання розглядали якомога швидше. Водночас пан Никитюк заперечує, що Дмитро Москвич пропонував йому якусь винагороду – все відбувалося в робочій атмосфері.
 
До суду вдруге з’явилися начальник міського управління земельних ресурсів Богдан Кухарчук та головний архітектор Луцька Георгій Шевчук. Щоправда, вони просто підтвердили свої попередні свідчення. Як свідку в суді довелося побувати і секретареві земельної комісії Андрію Козюрі. Він заперечив, що Дмитро Москвича якось впливав на нього при вирішенні земельних питань. «Як він на мене вплине? Руки-ноги цілі, грошей не давав», – зазначив пан Козюра.
 
Ще один зі свідків захисту Володимир Ч. розповів, що потерпіла і на нього оформляла чотири кредити. Один із них – обсягом мільйон гривень, інший – 69 тисяч доларів. Пан Ч. зізнався, що з ним зустрілася сестра Дмитра Москвича. Вона запропонувала йому звернутися до юридичної фірми, яка захищає депутата в суді. Там йому та іншим підприємцям мали допомогти встановити істину в кредитному скандалі, що виплив під час розгляду у суді справи Москвича. Пан Ч. також додав, що на нього через це тиснув слідчий прокуратури.
 
Державне обвинувачення наголосило, що у суді розглядається справа Москвича, а не кредитний скандал. Історія, пов’язана з кредитами, за інформацією обвинувачення, розглядається у цивільних справах та її вивчає міськвідділ. Натомість захист спростував цю інформацію. За даними захисту, міськвідділ УМВС жодних перевірок не здійснює – у порушенні кримінальної справи відмовлено начебто з подачі прокуратури.
 
Довідково:
 
У ході судового слідства по резонансній справі обвинувачення у хабарництві депутата Луцької міськради було допита її головного фігуранта – депутата Луцької міськради Дмитра Москвича. Прокуратура звинувачувала його у хабарництві, він її - у розправі. 


Якщо 13 травня при допиті свідків «на перше» пішли посадовці мерії, то 14 травня «на друге» – депутати Луцької міськради, які є членами земельної комісії.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 14:18
А їй ніяк не шкодить, що майже в кожному номері газети "Волинь-нова" є оголошення про виклик її до суду по позовам банків за несплату кредитів? Давайте закриємо газету "Волинь" !
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 14:32
Проблема не в тому, що Москвич - хабарник.На інтуїтивному рівні це відомо усіх, хто так чи інше знає цього "діяча".Проблема в іншому -свідок Кушнір настільки зав"язла у шахрайських схемах з кредитами, що готова свідчити будь-що за обіцянку пом"ягшення своєї участі.Отож маємо державу, в якій покарати хабарника можна лише порушуючи закон.Загалом довести справу про хабарництво без "підстави" неможливо нігде у цивілізованному світі.Для цього є інші механізми - громадський контроль.Якщо дурні вибрали у депутати хабарника - то дурні на це заслуговують.І не потрібно ідеалізувати цей суд - таким чином одні хабарники усувають інших від корита.
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 16:03
Народ, хто оформить мені кредит на 1000000грн.? Буду надзвичайно вдячний, посвідчимо в прокуратурі.
до Аноніма 27 травня, 14:18 Показати IP 27 Травня 2009 16:05
При чому тут газета Волинь? Їм доли бабло, дали оголошення, а вони і надрукували! Це їхня робота! А чи читає та манда їх чи ні - це її особисті справи!
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 17:55
А чи ав право голова земельної комісії телефонувати до начальника міського управління земельних ресурсів Богдана Кухарчука ы просити, "аби це питання розглядали якомога швидше"? Це - КОРУПЦІЯ! А отже - злочин. І один одного вигородять. Не про тисячу ж гривень ідеться
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 19:52
Та треба пів міста пересадити, якщо звинувачувати в корупції всіх, хто дзвонить до Кухарчука і щось просить!
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 21:08
А біля Луцку є іще один скорумпований Москвич.Господарить в Боратині,коли йоґо посадять?
Темний Показати IP 28 Травня 2009 09:44
А Кухарчуку - "як з гуся вода", рулить на нулячому "Гольфі" за 25 тис. "удобних єдініц", якого купив за зарплату держ. службовця.
Вінстон Показати IP 29 Травня 2009 08:59
А де мої коментарі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus