USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Справжнє диво: у Китаї розбудили «сплячий мозок» 4-річного волинянина

11 Вересня 2019 09:28
У Китаї відмовились лікувати 4-річного волинянина Романа Роїка з Володимира-Волинського, проте хлопчик довів, що має право на краще життя й шокував місцевих лікарів позитивною динамікою. Протягом тривалого часу батьки хлопчика не без допомоги небайдужих людей збирали кошти на лікування сина за кордоном, утім медики з Юньченя після тижня обстежень відмовились лікувати дитину – мовляв, це найважчий випадок в історії клініки. Однак мама Ромчика не здалася й знайшла іншу клініку в Китаї, де погодилися допомогти Роману.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла Ольга Роїк.

Ольга Роїк більше 4 років бореться за життя свого сина. Перші проблеми у Ромчика помітили в перший місяць його життя. Тоді лікарі сповістили батьків, що в печінці відсутні протоки, що призводить до її цирозу. Позаду в Ромчика пересадка печінки, зупинка серця на 10 хвилин, набряк мозку, кома, крововилив. Слова лікарів: дитина не зможе сама дихати, ковтати, та й взагалі не давали шансів на довге життя. Через рік, вже в Україні, у хлопчика трапився крововилив. Операція на голові. Лікарі не давали жодних шансів на життя. Однак, попри страшні прогнози медиків, після операції Роман почав самостійно дихати, почав їсти мелену їжу. Ромчик два місці відвідує реабілітаційний центр. В Україні його лікувати не бралися, але батьки знайшли клініку в Китаї, яка лікує уражений мозок. Однак після тижня обстежень і в цій клініці відмовились лікувати дитя.

«Те, що для сина є нормальним після трансплантації печінки, для них - проблема. Я тиждень просила, молила, але їхнє рішення – без змін. Попри те, що тамтешні лікарі хотіли лікувати Рому, головний лікар дав відмову. Але, дякуючи добрим людям, нашим українцям, які лікуються в Юньчені, мені допомогли вийти на так ж клініку, тільки в іншому місті», - розповідає Оля Роїк.

Жінка неабияк дякує усім небайдужим, хто відгукнувся на її безкінечні прохання про допомогу.

«Дякую, що пишете, переймаєтеся моїм синочком. Ви не уявляєте, як це добре відчувати підтримку, хоч і далеко. У мене за два тижні був серйозний стрес. Я не їла, не спала, поки не вирішила питання з лікуванням сина. Приїхавши в Юньчень, через тиждень після обстежень нам відмовили у подальшому лікуванні. Оскільки у Юньчені нам відмовили, то ми знайшли подібну клініку в іншому місті. Нам пощастило, бо потрапили до хорошого власника цієї клініки, який до того ж добре розуміє російську мову. Я подзвонила до нього, потім на колінах просила взяти мого сина на лікування. Інакше після виписки зранку мене чекав лише один варіант – повернення додому, де нічим допомогти не зможуть. Але лікар глянув на наші обстеження і сказав, що замовляє нам білет на літак – в місто, де знаходиться його клініка. В мене в ту секунду була істерика, сльози радості. Вам просто не передати,що було. Не встигла я заселитися в номер, як вечері почався огляд дитини. За декілька хвилин вони знали, які в дитини проблеми, які процедури потрібні йому, яке лікування, з чого починаємо. Все оперативно. Я перепробувала все, що можна. І зрозуміла, що тільки в цій клініки в Китаї можуть нам допомогти. І головне - вони не боялися! Це єдиний наш шанс», - радіє пані Ольга.

Попри усі митарства, які довелось пережити, жінка радіє. Каже, що почуває себе найщасливішою матусею у світі, адже досягла того, для чого й здолала чималий шлях від України до Китаю – лікування сина.

«Я дякую Богу і лікарям, які займалися моїм сином протягом двох тижнів реабілітації в цій клініці. Мій синочок довів, що він не така важка дитина, як вони собі уявляли, коли ми приїхали на лікування. Я доводила це в першій клініці. Але ні. Вони не хотіли навіть братися за реабілітацію - боялися, що в дитини зупиниться серце, станеться крововилив тощо. Не кажучи вже про саме лікування. Приїхавши в іншу клініку в Китаї, нас відразу взяли на реабілітацію. Тривала вона два тижні. Весь цей період я знову не відходила від лікарів і доводила, що здолала таку далеку дорогу не для однієї реабілітації - моїй дитині потрібне лікування! У них було одне пояснення: «Ми несемо відповідальність за життя дитини!». Це мені, звісно, приємно, але ж я знаю свою дитину. А вони мені у відповідь, мовляв, я - не лікар. Але незабаром до мене підійшов власник цієї клініки і сказав, що лікарі, які займалися моєю дитиною протягом двох тижнів, побачили позитивну динаміку. Сказати, що власник клініки був здивований – це нічого не сказати! Виявилось, що Ромчик не така важка дитина, як думали спочатку лікарі.

Я розуміла лікарів двох клінік. З однієї сторони вони дивляться на біографію сина, що переніс операції, зупинку серця, кому, численні обстеження. І по тих обстеженнях дитина важка, непроста. І реабілітація, і лікування тут не допоможуть. А з іншого боку це сильна дитина, яка прагне до здорового повноцінного життя. Ми пройшли їхню ЕЕГ голови. Висновок невтішний - мозок спить, він майже не працює. Я доводила, що це не так, адже лікарі не бачили моєї дитини після коми, і які в нього досягнення зараз. А з іншого боку, без обстежень, вони дивилися реальними очима, і бачили, що дитина працює і показує хороші результати. Виявилось, що обстеження і дитина - різні речі. Дійсно, мозок людини - це непередбачуване. Цього не пояснить ніхто. Бачим одне. А людина робить інше. Я зраділа. Тому поступово нам будуть вводити препарати. Чому поступово? Бо в нас пересаджена печінка.

Я дуже рада, що мій Ромашка довів лікарям, який він сильний і яка в нього жага до повноцінного здорового життя. Я дякую всім вам. Ви подарували шанс моїй дитині. Дякувати Богу, я знайшла саме ту клініку, де можуть допомогти сину. Я шукала її майже 4 роки. Тепер я можу спати спокійно», - з вдячністю розповідає волинянка.

Окрім того, жінка зауважила, що, перебуваючи у Китаї дуже багато дізналася та навчилася.

«Я тепер знаю, як правильно займатися з дитиною вдома. Звісно не все. Цьому потрібно вчитися не один рік. На жаль, реабілітацію в Китаї неможливо порівняти з реабілітацією в Україні. Але у нас є перші досягнення – Рома почав краще ковтати слину. На вулиці ми вже без слинявчиків. За такий результат ми в Україні боролися майже 4 роки. А тут - за два тижні...» - радіє мати.

Насамкінець вона зауважила, що битва за життя її дитини триває, тому сім’я хлопчика й досі потребує допомоги на лікування.

«Хто може і хоче допомогти Ромашці, будемо дуже вдячні. Адже в нас попереду ще не одне лікування у Китаї. Всі витрати, як і обіцяла, опублікую в кінці курсу. Будь ласка, не залишайте нас. Ви нам так потрібні. Щоб отримати запрошення на другий курс лікування у Китаї, нам потрібно буде відправити підтвердження того, що у нас є необхідні кошти. Дякую людям, які не залишають нас. Великий вам уклін. Гривня до гривні дає шанс на одужання Ромашки. Я вас люблю»,- звертається Ольга Роїк до небайдужих.

Тож давайте допоможемо Ромі й надалі радувати маму досягненнями!

Усі охочі допомогти можуть переказати кошти за такими реквізитами: 5168 7573 9487 3857 Ольга Роїк (мама).

Коли уже вийшла стаття, Ольга Роїк повідомила ще одну хорошу новину – маленький Ромчик почав їсти суп за допомогою ложечки. А ще навчився самостійно перевертатись.

«Доброго дня. Маю декілька вільних хвилин, тому вирішила написати кілька слів. Кожен день працюємо, не покладаючи рук. Є хороша новина. Ромашка вже їсть з ложечки, хоч і блендерований суп. Але він їсть! Без істерик, блювотних рефлексів і плачу, як було у нас два роки. Раніше він їв через пляшечку. Це була велика проблема його накормити. Тепер, слава Богу, все добре. Ось така маленька новина з великим досягненням. Це все завдяки вам, вашій підтримці і молитвам.А ще ми навчилися самостійно перевертатися. Дякую Вам», - пише мама Романа.

І це справжнє диво!
Підготувала Вікторія Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанка Показати IP 11 Вересня 2019 11:42
Яка сильна віра в цієї матері! Дивовижно. Бережи їх Бог!
АС Показати IP 11 Вересня 2019 16:42
Це все не правда, моя сусідка їздила з тяжкою дівчикою в Китай і там їй стало гірше
Лучанин до АС Показати IP 11 Вересня 2019 18:46
Не правда, що плавання корисно. Я раз спробував плавати, то мало не втопився... Ну не можна ж по одному своєму випадку судити про інший випадок...
Лікар до АС Показати IP 11 Вересня 2019 20:19
Ну сусідці не допомогли. На жаль. А Олі та Ромчику пощастило більше, хоча не з першого разу. Кожен організм - різний. Що тут неправда?
Анонім Показати IP 11 Вересня 2019 18:03
Залізобетонна логіка...
Галина Показати IP 12 Вересня 2019 00:48
Кожному по вірі, ось і все.
Лучанин до Галина Показати IP 12 Вересня 2019 09:22
Якщо ви маєте на увазі віру як релігію, то релігія взагалі нічого не пояснює в цьому житті і лише навішує ярлики: хворієш, бо грішний(хоча всі хворіють). Але в даному випадку головне - це сильна віра мами в те, що стан її дитини буде покращуватись...
Ірина Показати IP 12 Вересня 2019 13:23
А це підтверджена інформація??? В мами на сторінці написано що Володимир Волинський це Львівська область. Та і друзі на сторінці насторожують....
Лев до Ірина Показати IP 12 Вересня 2019 19:44
Вона неправильно вибрала розташування. Вона З Волині
Однокласник до Ірина Показати IP 12 Вересня 2019 21:55
Я знаю тата Ромчика - Андрія Роїка. Разом навчалися в 26-й школі у Луцьку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus