USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Списки сімей загиблих волинських військових на квартиру оновлять

18 Травня 2015 22:02
Голова Волинської ОДА вважає, що на питаннях житла сім’ям загиблих спекулюють. Натомість в облдержадміністрації вчергове оновлюють списки родин загиблих, які потребують покращення житлових умов.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА Володимира Гунчика сьогодні, 18 травня.

Нагадаємо, на Волині заявили що кошти, призначені державою для вирішення житлових проблем родин загиблих військових, не використовуються. Так, їх у вигляді «залишків» повертають назад, до бюджетної казни.

Зокрема, згідно із постановою Кабінету Міністрів від 12 серпня 2014 року, 394 тисячі 720 гривень виділили для вирішення житлових проблем родин загиблих воїнів лише на території Волинської області. Справді, завдяки цим коштам вдалося придбати одну квартиру у Володимирі-Волинському родині загиблого учасника АТО майора Леоніда Полінкевича. Утім, усі інші, виділені на помешкання для сімей загиблих, гроші повернули у вигляді невикористаних залишків до держбюджету.

Натомість голова ОДА називає такі заяви «спекуляціями». Мовляв, оскільки немає чітких роз’яснень цієї постанови, то «в ЗМІ хто як хоче, так і трактує».

Відтак, він доручив своєму заступнику Світлані Мишковець організувати роботу і оновити списки сімей військовослужбовців, які загинули під час АТО і потребують покращення житлових умов.

Такі списки треба подати в облдержадміністрацію, і тоді зведений реєстр можна буде передати до Кабміну. Ці списки мають потрапити в інші списки – зведений реєстр потреб сімей загиблих військовослужбовців, під який уряд планує фінансування.

Люди, які в районах формуватимуть ці списки, мають вивчити ситуації в родинах та надати правову допомогу, як правильно подати документи. Натомість обов’язковою умовою для таких громадян має бути наявність їхніх прізвищ в черзі на житло.

Зрештою, надання таким родинам має відбуватися у встановленому законом порядку.

«Наше завдання – зібрати і опрацювати дані і представити в Кабмін. Далі питання залежатиме від фінансування з держбюджету. Інших джерел немає, в обласному бюджеті коштів таких не передбачили. Якщо є можливості в місцевих бюджетах – ми можемо їх тільки вітати. Але неможливо робити вибірковий підхід. Всі мають бути в рівних умовах. Краще працювати над єдиною програмою, будувати житло і виділяти це житло централізовано для учасників АТО», – пояснив голова ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus