USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Список пільг, передбачених учасникам АТО

1 Грудня 2014 09:00
Уряд оприлюднив список пільг, що передбачені учасникам антитерористичної операції.

Учасники АТО на Донбасі отримали право на 13 видів соціальних гарантій і пільг. Про це йдеться в опублікованому нормативно-правовому акті в парламентській газеті Голос України.

Згідно з повідомленням, учасники АТО мають право на:

- Отримання пенсії пенсіонерам серед військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" у разі призову їх на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

- Збереження місця роботи (посади), середнього заробітку на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форм власності.

- Державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців не припиняється.

- Одноразова грошова допомога на день демобілізації.

- Право на грошове забезпечення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації.

- Надання військовослужбовцям, які брали участь у АТО, статусу учасника бойових дій.

- Допомога в проведенні похорону і компенсація матеріальних витрат на ритуальні послуги та на спорудження пам'ятників у розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України.

- Право членів сімей військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, інших осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих при захисті Батьківщини, на отримання пенсії в розмірі 70% грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника на одного непрацездатного члена сім'ї.

- Одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов'язаних і резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори або для проходження служби у військовому резерві. У разі загибелі сума одноразової допомоги становить 500-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (609 тис. грн).

- Надання права на отримання позачергових військових звань.

- Надбавка за виконання особливо важливих завдань під час проходження служби в розмірі 100%.

- Медичне забезпечення.

- Винагорода у розмірі 100% місячного грошового забезпечення та заробітної плати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Семен Показати IP 1 Грудня 2014 09:45
Допомога в проведенні похорону - это впечатляет!
Захар до Семен Показати IP 1 Грудня 2014 10:03
Конечно, впечатляет - когда в то же время "пополчензов" і "русскіх в отпуске" как собак бешеных у дороги хоронят..
... до Семен Показати IP 2 Грудня 2014 11:11
хай би вони ті хто придумав ці пільги, воювати йшли та їх отримували. хай ці розумні депутати йдуть в ато !!!!!!!!!!!!!!!!! починають йди наші славнозвісні депутати. Єремєєв, Івахів і т.д.......тоді буде справедливо, а то їхні діти за кордоном вчаться та живуть, а наші помирають..
654 Показати IP 1 Грудня 2014 09:51
Обіцянка-цяцянка. Скільки вже хлопців повернулись каліками і не можуть нічого добитись. А прокурорсько-міліцейські харі з"їздять на днів 15 - відсидяться в теплі і відразу ж - учасник АТО. А як будуть виконувати обіцянки поживем-побачиим. Щось з таким проведенням АТО складається враження, що хочуть знищити патріотів свої ж. Менше їх - менша загроза та економія бюджету...
лучани Показати IP 1 Грудня 2014 09:51
Дайте людям гроші ,а не обіцяйте пільги,які не підкріпленні коштами.
СЕРГІЙ Показати IP 1 Грудня 2014 12:00
НА ПІЛЬГИ МАТИМУТЬ ПРАВО УСІ УЧАСНИКИ АТО ДОБРОВОЛЬЦІ ВІЙСЬКОВІ МЕДИКИ КОМУНАЛЬНІ СЛУЖБИ ЛУГАНСЬКА ДОНЕЦЬКА ВОЛОНТЕРИ А ТАКОЖ МАТИМЕ ПІЛЬГИ ПОЛІТВЯЗЕНЬ ГЕРОЙ УКРАЇНИ САВЧЕНКО НАДІЯ ВІКТОРІВНА.
Анонім до СЕРГІЙ Показати IP 1 Грудня 2014 12:07
...а чи потягне НЕНЬКА всіх пільговиків,не надірветься?
петро Показати IP 1 Грудня 2014 17:41
Сьогодні ніби обіцяє а завтра відміне.а ще спитайте у атошників.чи багатьом їм дала держава.позор.так само буде використовувати волонтерів. І після ато

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus