USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США готують санкції проти Китаю через КНДР

31 Липня 2017 12:42
Радники президента США Дональда Трампа почали розробку проекту санкцій щодо Китаю через ситуацію з КНДР. Про це повідомляє Politico, посилаючись на свої джерела в Білому домі.

«Помічники Трампа зустрілися минулими вихідними і продовжать дискусії в понеділок, а остаточне рішення очікується цього тижня», - йдеться в повідомленні.

За інформацією видання, остаточний варіант проекту санкцій проти КНР можна очікувати вже на цьому тижні. Вони можуть торкнутися обмежень в торгівлі та інших економічних заходів впливу. Президент США схиляється до планів ввести квоти або тарифи на імпорт сталі з Китаю та низки інших товарів. Однак, за словами джерел, поки рано говорити про те, який варіант буде остаточним - він залежить від того, як вирішить президент.

Так, підставою для можливих санкцій є ситуація в Північній Кореї, яка випробувала в п'ятницю міжконтинентальну балістичну ракету.

На думку глави США, китайська влада робить недостатні зусилля для того, щоб перешкодити КНДР створити ядерну зброю, що загрожує США.

Зазначається, що «яструби» в оточенні Трампа - політичний радник Стівен Міллер, головний стратег Стівен Беннон і радник з питань торгівлі Пітер Наварро вже давно підштовхують президента США до більш жорсткої лінії щодо Китаю.

29 липня Північна Корея повідомила про друге успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Відзначається, що вона може досягти материкової частини США. Згодом, Президент США Дональд Трамп заявив, що він розчарований бездіяльністю Китаю щодо Північної Кореї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Леонід П. Показати IP 31 Липня 2017 14:22
Дурному ясно це російські ракети

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus