USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

США нададуть Україні додаткові $300 мільйонів допомоги, – Блінкен

19 Січня 2022 19:16
Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявляє про готовність США надати Україні більше безпекової допомоги і зброї в разі вторгнення Російської Федерації.

Як передає УНІАН, про це Блінкен сказав під час спільної онлайн прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві.

У держсекретаря США запитали, які саме види допомоги США готові надати Україні, і чи йшлося про можливе надання наступального озброєння або системи протиповітряної оборони.

«Якщо Росія доведе до кінця будь-який агресивний намір і поновить свою агресію, аби вторгнутися в Україну, ми надамо Україні додаткові матеріали, окрім тих, що вже перебувають у процесі поставок, і які у подальшому потрібні для захисту України», – наголосив Блінкен.

Блінкен зазначив, що у 2022 році США додатково виділять Україні 300 мільйонів доларів допомоги: «Це сигнал, який дав Конгресу США, що ми продовжуємо і продовжимо підтримувати Україну у 2022 році і виділимо 300 мільйонів доларів».

19 січня держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським та обговорив безпекову ситуацію на тлі загрози повномасштабного нападу Росії.

Напередодні CNN інформував, що Вашингтон розглядає можливість збільшити додаткову допомогу Збройним силам України для захисту країни від ворога.

Крім того, США й ЄС спільно працюють над розробкою жорстких санкцій проти Росії у разі нової агресії. Білий дім підкреслює, що припинення запуску «Північного потоку-2» досі є ефективним інструментом у руках Заходу, який повинен спонукати Москву відмовитися від своїх намірів.

Водночас у Кремлі поставки зброї називають «надзвичайно небезпечними». Це, за словами речника Путіна, «не сприяє зменшенню напруженості» на російсько-українському прикордонні.

Тим часом на тлі наступних переговорів з НАТО МЗС РФ зменшила рівень вимог до Заходу: від Вашингтона чекають зобов’язань не підтримувати вступ України в Альянс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мда..... Показати IP 19 Січня 2022 20:15
Коротше, в америкосів аж в штанах підгорає, щоб війну скоріше розпочати. Скоро Івана в шароварах канчуком силою поженуть воювати.
до мдя до Мда..... Показати IP 19 Січня 2022 22:07
Скоро таких, як ти, ванєк в косоворотках пачками при дорогах прикопувати будемо, манкурте.
Дідо до до мдя Показати IP 20 Січня 2022 00:38
Ти чому ще не в окопі? Вже ж йде війна якщо вірити таким як ви, скочуйся с канапи і дуй на схід, чи ти як дід поліцаєм підеш?
Андрій Показати IP 19 Січня 2022 20:42
будуть допомагати до останього українського солдата....
До мді Показати IP 20 Січня 2022 11:07
В Росію воювати полізеш, косоворотка? До тебе ж ніхто воювати не йде, вояка диванний з лопатою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus