USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

США обіцяють британському уряду Джонсона підтримку Брекзиту

13 Серпня 2019 12:05
Чільний представник Білого дому заявив, що Сполучені Штати готові підтримати британський уряд у намаганнях вийти з Європейського Союзу, пише Голос Америки.

Радник президента Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон, сказав у Лондоні у понеділок, що упродовж дводенних переговорів з урядом нового прем’єр-міністра Бориса Джонсона він запевняє британців у підтримці.

«Головне завдання візиту справді у донесенні бажання президента Трампа побачити успішний вихід Сполученого Королівства з Європейського Союзу 31 жовтня, запропонувати від нас всіляку можливу підтримку і висловити його надію, що ми якомога швидше укладемо всеосяжну двосторонню торговельну угоду», – сказав Болтон.

Погляди президента Дональда Трампа на Європейський Союз і Брекзит фактично протилежні до висловлюваних його попередником, Бараком Обамою, який 2016 року застерігав британців, що у разі виходу з ЄС їхня країна опиниться «останньою у черзі» на укладення угоди про вільну торгівлю зі Сполученими Штатами.

Дональд Трамп також палко підтримав нового прем’єр-міністра Бориса Джонсона, який зобов’язався покласти край затягуванням Брекзиту і припинити членство країни в ЄС 31 жовтня навіть, якщо не буде укладено угоду з Брюсселем про умови виходу та про врегулювання таких питань як кордони і торгівля.

«Якщо таким буде рішення британського уряду, ми з ентузіазмом підтримаємо його, і саме це я намагаюся передати. Ми з вами. Ми з вами», – сказав Болтон журналістам після першого дня переговорів у Лондоні.

За словами Джона Болтона, Сполучені Штати готові пришвидшено укласти двосторонню угоду про торгівлю з Великою Британією і домовлятися по кожному сектору окремо, щоб відкласти спірні питання.

Серед з важких елементів такої угоди про вільну торгівлю може бути фінансовий сектор, а також харчова індустрія та деякі інші галузі, де США та Британія дотримуються різних стандартів.

Болтон у Лондоні також обговорює координацію дій Вашингтона та Лондона стосовно Ірану, Китаю та в інших питаннях міжнародної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus