USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

США таки узгодили 1 мільярд кредиту для України

2 Квітня 2014 08:47
У Вашингтоні сьогодні відбулися дебати у Палаті представників Конгресу США, - йдеться в сюжеті ТСН. А після них на голосування поставили Закон на підтримку суверенітету, територіальної цілісності, демократії та економічної стабільності України.

Палата представників конгресу США підтримала законопроект про надання фінансової допомоги Україні в розмірі $ 1 млрд у вигляді кредиту та підтримала санкції проти Росії через події у Криму.

Раніше законопроект був схвалений сенатом Конгресу США. Це остаточна версія, яка піде на підпис президенту. Ймовірно, це станеться вже цього тижня. Законопроект передбачає державні гарантії для кредитів Україні на суму в розмірі $ 1 млрд, плюс додаткові $ 50 млн на розвиток демократії в Україні.

Крім того, Міноборони США зобов'язується надати $ 100 млн на допомогу у військовій сфері - це і тренування військового персоналу, і розбудова української армії, розвідки та служб спецпризначення.

Наприклад, сенатор-республіканець Ліндсі Грем зауважив, що США на прохання України мають надати оборонну зброю, щоб відбудувати армію, котра була зруйнована проросійськими елементами. Цей закон передбачатиме і потужні санкції проти українських та російських чиновників, як нинішніх, так і колишніх, винних в насильстві в Україні після 21-го листопада, корупції та розкраданні активів, підриві українського суверенітету, територіальної цілісності та стабільності.

Під санкціями розуміють відмову у візах, замороження активів та блокування трансакцій цих осіб, членів їхніх родин та близьких соратників. Двома своїми указами президент вже визначив близько трьох десятків осіб, проти яких застосовуються санкції, але їх кількість може збільшуватися.

Нагадаємо, що раніше США надали Україні гарантії щодо кредитів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
111 Показати IP 2 Квітня 2014 08:55
О!!А раньше говорили что деньги безвозвратно дадут!А уже в КРЕДИТ!!!!!РАЗВЕЛИ!!!
РОМАН Показати IP 2 Квітня 2014 09:05
Від так званих вашингтонських санкцій,якими так довго лякали Росію, Росії та Путіну не холодно не жарко,вони викликали у російської еліти просто сміх.Реальної шкоди вини росіянам завдати не змогли.Навпаки ,вони мобілізували Росію на здійснення необхідних реформ,створення фінансової системи базованої на російському рублі,а не американському доллару.
Москаль Показати IP 2 Квітня 2014 10:31
Кредит и государственные гарантии по кредиту маленько разные вещи. Так государственная гарантия - вид долгового обязательства, в силу которого государство-гарант обязано при наступлении предусмотренного в гарантии события (гарантийного случая) уплатить бенефициару, определенную обязательством денежную сумму за счет средств госбюджета в соответствии с условиями даваемого гарантом обязательства отвечать за исполнение третьим лицом (принципалом) его обязательств перед бенефициаром. То есть, если Украина возьмет в долг 1 млрд долл и не сможет отдать, то отдавать этот млрд придется США. То есть США обязано выкупить украинский долг у кого бы то ни было. Осталось найти того, кто этот миллиард готов отдать на таких условиях.
12 Показати IP 2 Квітня 2014 10:45
це Ярош виборов гроші для України..
лучанин Показати IP 2 Квітня 2014 21:40
Йух вам дадуть посмоктати а не мільяд ))) дебілоїди..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus