USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США вводять нові санкції проти Росії, 10 чиновників вишлють, − ЗМІ

15 Квітня 2021 11:12
Джерела Reuters повідомляють про введення Сполученими Штатами нових санкцій проти Росії за нібито «втручання у вибори та кібератаки».

Про це інформує Reuters з посиланням на власні джерела, передає Українська правда.

«Широкі санкції введуть у відповідь на порушення кібербезпеки, що стосується програмного забезпечення SolarWinds Corp, яке, за твердженням уряду США, було організоване Росією. Порушення дало хакерам доступ до тисяч компаній та державних установ».

За інформацією джерел, під санкції потраплять 30 організацій, а 10 російських чиновників зобов’яжуть покинути США.

Санкції нібито пов’язані з кібератакою, яку в Microsoft назвали «наймасштабнішою та найскладнішою в світі».

Як стверджують джерела, США також мають намір покарати Москву за нібито втручання у президентські вибори в 2020 році.

Адже у звіті минулого місяця американські спецслужби заявили, що президент Росії Володимир Путін, ймовірно, спрямував зусилля на підтримку тодішнього президента Дональда Трампа.

За інформацією джерел, санкції можуть оприлюднити вже у четвер.

У грудні 2016 року ЦРУ у секретній доповіді дійшло висновку, що Росія втрутилася у президентські вибори, щоб допомогти перемогти Дональду Трампу. Раніше повідомлялося, що Обама пообіцяв вжити заходів щодо Росії за кібератаки. Також представники розвідки США заявили, що Путін особисто брав участь в прихованій кампанії по втручанню в президентські вибори в Сполучених Штатах.

У березні 2020 року Президент США Дональд Трамп продовжив на рік дію санкцій проти Росії через кібератаки проти Сполучених Штатів.

Наприкінці лютого Microsoft звинуватила російську службу зовнішньої розвідки в кібератаці через програмне забезпечення компанії SolarWinds та Microsoft. Ця кібератака тривала з весни 2020 року і її реальні масштаби досі невідомі. Вважається, що у США внаслідок неї постраждали близько 100 організацій та 9 федеральних агентств.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден наприкінці березня продовжив санкції, у тім числі й проти Росії, для захисту від кібератак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Отакої Показати IP 15 Квітня 2021 11:32
рубрика «что ж ты, фраер, сдал назад?»: США отказались отправлять свои плавательные средства в Черное море сразу после старта учений россиян американцы заявили, что не собираются ссориться с немцами из-за северного потока 2 Дания отказалась от астразенеки полностью вице премьер Чехии летит в Москву покупать спутник .. неужели все эти чепушилы не понимают, что мы боронимо їх від імперських амбіцій Путіна захопити весь світ? хоть бы б/у джавелин какой прислали(
Корiнний лучанин до Отакої Показати IP 15 Квітня 2021 13:40
"боронитель" ахаха
777 Показати IP 15 Квітня 2021 12:17
Да мы б прислали.если были бы уверены.что ты из него выстрелишь себе в пустую башку. Деньги на покупку хоть каких нибудь мозгов вам посылать без толку. да и поздно уже.
Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Квітня 2021 13:52
За последние 10 лет США 93 раза расширяли санкции против России, конгресс принял 10 законов, чтобы «наказать» Россию. При этом еще 15 биллей там готовятся к рассмотрению. И, ЧТО?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus