USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США обіцяють опублікувати фото вбитого Усами бін Ладена

4 Травня 2011 12:02
Адміністрація президента США Барака Обами опублікує фото тіла вбитого ватажка «Аль-Каїди» Усами бін Ладена.
Про це заявив голова ЦРУ Леон Панетта в інтерв'ю телеканалу NBC, – повідомляє Дзеркало тижня.
«Очевидно, що уряд зараз обговорює, як краще це зробити», – сказав він.
«У підсумку фотографію буде представлено громадськості. Не думаю, що щось цьому завадить», – додав Панетта. Він зазначив, що «неможливо примусити весь світ повірити у смерть Усами бін Ладена, говорячи тільки про результати ДНК-експертизи».
У той же час джерела у Білому домі зазначають, що при обговоренні питання про публікацію фото думки розділилися: кілька членів адміністрації США наполягають на тому, що цього робити не слід.
Напередодні американські ЗМІ з посиланням на джерело у Білому домі повідомили, що президент країни Барак Обама погодився опублікувати щонайменше одну посмертну фотографію Усами бін Ладена.
Йшлося, зокрема, що на одному з фото, яке було зроблено після смерті міжнародного терориста, видно кульове поранення над його лівим оком.
Нагадаємо, Усаму бін Ладена було вбито 2 травня 2011 року в маєтку у місті Абботтабад за 50 кілометрів від Ісламабаду. Терориста «номер один» було знищено в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після стрілянини ідейного натхненника «Аль-Каїди» вбили пострілом у голову.
Як повідомив Обама, на тиждень раніше спецслужби США отримали інформацію про місцезнаходження міжнародного терориста. У проведенні операції сприяння США надала влада Пакистану.
Особу бін Ладена встановлено спецназом США за зовнішнім виглядом, окрім того, попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що вбито саме його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Берегиня Одесщины Показати IP 6 Травня 2011 23:45
Ащо заважало досі зробити це - хай би світ бачив, що він дійсно вбитий. Ось так всі політики брешуть! Клонів є до хрена, та тільки не такий би мав бути світовий терорист, щоб його так запросто вбили. Не вірю жодному слову ні світовій владі ні місцевій - грошики то їх в швейцарських банках лежать? Лежать, а як тілько хто з них почне ставати самостійним - так грошиків у банку й не візьме - бо не дадуть банкіри! А вони ж куди без своїх капіталів? Ось Каддафи був господарем на своїй землі - і що! Бомблять, і призвища не питаючи! Бо самі хочуть світом, нафтою, грошима правити. Зажрались, паскуди! Аби не вдавились!
Микола Показати IP 7 Травня 2011 13:36
Вони багато чого обіцяють. Певно досі ще не зробили потрібні світлини. Фотошопом не вміють користуватися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus