USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

США підтвердили ліквідацію сина Усами бен Ладена

14 Вересня 2019 20:06
Хамза бен Ладен, син убитого лідера «Аль-Каїди» Усами бен Ладена і помітна фігура в групі бойовиків, був убитий в ході контртерористичної операції США.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на заяву Білого дому.

Операція з ліквідації проходила в афгано-пакистанському регіоні. «Утрата Хамзи бен Ладена не тільки позбавляє «Аль-Каїду» важливих лідерських якостей і символічного зв’язку з його батьком, але й підриває важливу оперативну діяльність угруповання», – йдеться в заяві.

Хамза, як вважають, був поруч зі своїм батьком в Афганістані до терактів 11 вересня 2001 року. Він також був зі своїм батьком в Пакистані після того, як США ввели війська до Афганістану, що підштовхнуло більшу частину вищого керівництва «Аль-Каїди» втекти туди. Держдепартамент США назвав Хамзу глобальним терористом у 2017 році після того, як він закликав до терактів у західних столицях і пригрозив помститися Сполученим Штатам за вбивство свого батька.

Як повідомлялося раніше, Хамза був убитий, але чиновники не надали ніякої інформації про те, коли і як помер син бен Ладена, а також про можливу причетність США до його смерті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 15 Вересня 2019 07:26
Тепер США хай чекає "обратку"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus