USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Сталь» - «Волинь»: напередодні матчу

14 Серпня 2015 08:00
Матч 5-го туру Ліги Парі-Матч, в якому новачок елітного дивізіону дніпродзержинська «Сталь» прийматиме луцьку «Волинь», відбудеться у неділю, 16 серпня, у Дніпропетровську на стадіоні «Метеор», - йдеться на офіційному сайті ФК «Волинь».

БОЙОВИЙ НОВАЧОК

Попри статус новачка підопічні Володимира Мазяра дуже впевнено почали чемпіонат. Дві стартові поразки з мінімальним рахунком від «Динамо» та «Карпат» забули після перемог над «Зорею» і «Олександрією».

Нагадаємо, що торік «Сталь» виграла срібні нагороди першої ліги (17 перемог, 9 нічиїх, 4 поразки, різниця 48:21, найкращий бомбардир - Станіслав Куліш, 21 гол).

У міжсезоння почалися кулуарні розмови про злиття «Сталі» та донецького «Металурга». «Кістяк» «сталеварів» мав під егідою МД дебютувати в УПЛ. Але вийшло так, що «металурги» відмовилися від продовження участі в чемпіонаті. ФФУ за кілька днів до початку чемпіонату вирішила надати вакантне місце в еліті саме команді із Дніпродзержинська. Наразі свої домашні матчі «Сталь» грає у Дніпропетровську.

«Сталевари» виглядають доволі конкурентноздатним колективом, який справедливо займає 6 місце в турнірці. Під час літнього міжсезоння команду поповнили досвідчені кіпери Бандура і Паньків, захисники Барановський і Поступаленко (усі – «Металург» Донецьк), Іщенко, Пшеничних і Гоменюк з «Металіста», Путраш і Васін з «Чорноморця», Сергій Воронін та Руслан Бабенко з «Волині».

ОСОБИСТИЙ ФАКТОР

Кадрова «фішка» матчу – це наявність у складі господарів багатьох екс-«хрестоносців». Передусім згадаємо вихованця «Волині» півзахисника Романа Карасюка, який ще торік переїхав до Дніпродзержинська із алчевської «Сталі». Центрбек Антон Кравченко недовго грав у «Волині» у 2012 році. Влітку цього року до команди перейшов лівий захисник/півзахисник «Волині» Сергій Воронін. Врешті цього тижня до «Сталі» приєднався Руслан Бабенко, який грав в оренді у «Волині» половину минулого сезону.

Цікаво, що й нинішній «хрестоносець» Олег Герасимюк провів літні збори із «Сталлю», але надав перевагу поверненню саме до Луцька.

Дискваліфікованих у складі суперників немає. У «Сталі» «зламався» Володимир Гоменюк, у «Волині» ще після гри проти «Металурга» травмувався Олег Гуменюк.

ІСТОРІЯ

Команда у Дніпродзержинську утворилася у 1926 році, вона представляє Дніпровський металургійний комбінат імені Дзержинського. «Сталь» - один з чемпіонів України із зміни назв. У різні роки команда була «Металістом», «Дзержинкою», збірною заводу імені Дзержинського, «Дніпровцем», «Прометеєм», «Металургом» (до 1997 року). Сучасна назва «Сталь» закріпилася з 1998 року.

В чемпіонатах СРСР «Волинь»/«Торпедо» зіграло із дніпродзержинськими «Дніпровцем», «Прометеєм» і «Металургом» 22 матчі (+8=5-9).

У першій лізі чемпіонату України «Волинь» і вже «Сталь» грали в сезонах 2006/07 і 2007/08 років. 4 рази (+3=1-0, на користь лучан, різниця голів – 5:1). Відео усіх голів луцької «Волині» у ворота «Сталі» можна побачити на цьому відео.


Чотири із п’яти голів – результат вдалих стандартних положень. Тільки Майкл Алозі забив з гри, а Жадер, Пищур та двічі Лісовий забивали після штрафних.

Ще один матч між цими суперниками відбувся в Кубку України. У сезоні 2005/2006 років в Дніпродзержинську лучани поступилися 1:3 і вилетіли із розіграшу.

ОФІЦІОЗ

Отож, матч «Сталі» та «Волині» відбудетьсяу неділю, 16 серпня на «Метеорі».

Номінальні господарі зіграють у білій формі, «волиняни» - у червоній.

Поєдинок лучан і харків`ян обслужить суддівська бригада на чолі із Євгеном Арановським.

Телетрансляцію матчу проведе о 17:00 годині канал «Футбол-1», коментуватиме поєдинок Віктор Вацко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus