USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Стало відомо, хто командуватиме Силами спецоперацій

4 Січня 2016 09:45
Найближчим часом представлять нове командування Сил спеціальних операцій. Командуючим ССО стане генерал-майор Ігор Луньов, а його першим заступником – Сергій Кривоніс.

Про це розповів журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на джерела, близькі до Міноборони. Новину повідомляє «Преса України».

«Найближчим часом буде представлено нове командування Сил спеціальних операцій. Атестаційні комісії МО і Генштабу вивели у фінал двох кандидатів, остаточне рішення має прийняти керівництво», – зазначив журналіст.

За словами джерела, рішенням міністра оборони України командуючим ССО призначать генерал-майора Ігоря Луньова, який раніше був першим заступником командувача Високомобільних десантних військ.

«Діючий начальник Управління спеціальних операцій Генштабу Сергій Кривоніс, в підтримку якого розгорнулася безпрецедентна кампанія громадської підтримки, яка не має аналогів в українській армії, призначений першим заступником командувача ССО», – каже Бутусов.

За його інформацією, начальник Генштабу Віктор Муженко хотів усунути Кривоноса від проекту ССО, але заяви громадськості, військових і політичних діячів призвели до того, що в ситуацію втрутився президент, і Кривоноса зберегли.

Як відомо, управління ССО більше року не мало серйозних повноважень та не керувало спецпідрозділами. Спецназ, як і раніше, підпорядковується командуванню Сухопутних військ.

«Питання тепер, як вдасться налагодити взаємодію. Буде непросто. Хоча відгуки про Луньова є як про пристойну людину. Захоче – розбереться і візьме на себе відповідальність. У Кривоноса готова стратегія дій і найголовніше – чудове знання і довіра з боку особового складу. Злякається начальства Луньов, дозволить собою крутити – що ж, втратимо час. Не злякається, прислухається до колеги (а вони давно знайомі один з одним) – і можна буде зробити багато корисного в найкоротші терміни», – додав Бутусов.

Нагадаємо, окрему структуру Сил спеціальних операцій створили у квітні 2015 року. ССО підпорядковується Міністерству оборони України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus