USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Стало зле за кермом: у Ковелі прооперували чоловіка з патологіями серця

16 Березня 2023 21:14
Звична поїздка за кордон для водія-далекобійника Михайла Касянчука з Житомирщини могла закінчитися фатально. За свої 55 років він ніколи не скаржився на біль у серці, але повертаючись додому, чоловіку стало зле за кермом.

Його у стані тяжкого аритмогенного шоку «швидка» доставила до Ковельського МТМО, повідомили на сторінці медустанови у Фейсбуці.

У результаті проведеної ехокардіографії (ЕХО-КГ) виявили ряд патологій серця. Аби врятувати хворому життя, лікарі прийняли рішення про негайне підключення системи штучного кровообігу VA-ECMO.

Читати ще: Врятувала коханому життя: ратнівчанка віддала нирку чоловікові

Інформацію про пацієнта з тяжкою серцевою недостатністю внесли в ЄДІСТ для трансплантації серця в статусі екстреності І.

Через 18 днів перебування пацієнта на апараті механічної підтримки кровообігу скоротливу здатність міокарду було відновлено. Завдяки титанічним зусиллям наших лікарів стан пацієнта значно покращився. На 19-й день було прийнято рішення про відключення VA-ECMO у зв’язку з відновленням функції серця.

Оскільки інфекційні ускладнення є однією з основних причин смерті під час перебування хворих на механічній підтримці кровообігу, пацієнт ще перебуває під пильним наглядом лікарів.

Як ми писали раніше, нейрохірург з Луцька видалив пухлину у мозку 16-річної дівчини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus