USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Стамбульський договір не забороняє»: Лавров цинічно виправдав удар по порту Одеси

25 Липня 2022 20:10
Домовленості в Стамбулі про експорт українського зерна не забороняють Москві продовжувати війну проти України. Окупанти нібито можуть і далі бити по військових об’єктах.

Про це заявив Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, пише УНІАН.

«Наші західні колеги, в принципі, вже набили руку в здатності підносити будь-яку новину спотворено, виключно в тому вигляді, в якому це можна буде використовувати проти РФ, що мене вже нічого не дивує», – заявив дипломат.

За його словами, нібито в зобов’язаннях, які Росія взяла на себе немає нічого, що забороняло б загарбникам і далі знищувати Україну.

«Якщо говорити про епізод, який ви згадали і який стався в Одесі, то немає нічого в зобов’язаннях, які Росія взяла на себе, в тому числі в рамках підписаних 22 липня в Стамбулі угод, що забороняло б нам продовжувати спеціальну військову операцію, знищуючи військову інфраструктуру та інші військові цілі», – підсумував Лавров.

22 липня в Стамбулі підписали угоду про розблокування трьох українських портів для експорту зерна та іншої сільськогосподарської продукції.

Договір діє 120 днів з можливістю продовження. У ньому зазначено, що контроль за портами «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний» повністю залишається за Україною. Судна повинні пересуватися по схваленому сторонами маршруту без військового супроводу, але передбачений огляд суден, які йдуть в Україну, на предмет наявності озброєння.

Вже наступного дня після підписання Угоди російські війська атакували Одесу чотирма ракетами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus