USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стара назва, медична спеціальність і військова кафедра: новообраний ректор СНУ розповів про перші реформи

28 Січня 2020 12:08
Відновлення історичної назви університету, започаткування нової спеціальності «Медицина», відновлення військової кафедри, а також зміна підходів до управління закладу – серед пріоритетних напрямів реформування, які розпочинає новообраний ректор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Анатолій Цьось.

Про це йшлося під час представлення ректора в рамках урочистого розширеного засідання вченої ради СНУ.

Відповідно до указу міністра освіти і науки України Ганни Новосад, за результатами проведеного конкурсу Анатолія Цьося призначено ректором СНУ строком на 5 років з 24 січня 2020 до 23 2025 року.

Під час вітальної промови Анатолій Цьось пригадав чимало значних постатей, які доклали зусиль до заснування та розвитку університету, подякував попередникам та колегам за плідну роботу та за наданий кредит довіри.

Також Анатолій Цьось анонсував чимало масштабних реформ, які чекають навчальний заклад вже найближчим часом.

Зокрема, початок дискусії за участю громадськості та влади щодо повернення навчальному закладу назви «Волинський національний університет імені Лесі Українки». Оскільки, зі слів Анатолія Цьося, традиційно назва вишів походить від назв міст та території, де вони діють.

«Це дає можливість ідентифікувати університет та проводити промоцію регіону», - зазначив він.
Окрім того, Анатолій Цьось анонсував створення нової спеціальності «Медицина» та зазначив, що вже є домовленість між університетом та бізнесом про оплату навчання для 50 студентів за рахунок бізнесу.

Також, серед іншого, в університеті планують відновити роботу військової кафедри, оновити наглядову раду, реалізувати проект цифрової бібліотеки і документообігу, започаткувати додаткові стипендії для студентів тощо.

Зміни стосуватимуться і педагогічного складу університету. Відтепер, зі слів Анатолія Цьося, продовження контрактів викладачам відбуватиметься не у вересні-жовтні, як це було раніше, а в травні-червні, тобто до початку навчального року.
Активно працюватиме університет і в сфері міжнародної співпраці, аби вона перейшла «від декоративної до реальної». Зокрема, йдеться про і про стажування, публікації, спільні проекти.

«Не менше 30% бакалаврів і магістрів повинні мати досвід міжнародної співпраці», - зазначив Анатолій Цьось.

Новообраний ректор подякував за багаторічну допомогу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та його засновнику особисто та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

На плідну роботу Анатолія Цьося благословив митрополит луцький і волинський Михаїл, побажали плідної роботи та реалізації амбітних планів народний депутат України Ірина Констанкевич, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, очільниця управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна, виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт, генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур, голова студентської ради Андрій Данилюк.

Нагадаємо, в другому турі виборів ректора Східноєвропейського національного університету перемогу отримав перший проректор вузу Анатолій Цьось. За нього проголосували 883 особи з 1037, які отримали бюлетні. Це 85,15% від загальної кількості тих, хто проголосував.

Напередодні другого туру виборів ексректор СНУ Ігор Коцан, який в першому турі програв Цьосю з суттєвим відривом, зняв свою кандидатуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Петрусь Показати IP 28 Січня 2020 12:54
Об'єднуємо і називаєм Луцький національний університет.
Луцьк до Петрусь Показати IP 28 Січня 2020 13:41
Якщо в назві буде "Волинський" - то це вже серйозно...
Че Показати IP 28 Січня 2020 12:57
А Коцан стоїть, як обоср..ий.
Їван до Петруся Показати IP 28 Січня 2020 13:55
У Луцьку тільки два державних університети, не рахуючи вже "вишів" приватних. А у Парижі їх всього чотири. Висновок: Луцьк то є, як мінімум, пів Парижа ! Ростемо ж ми, гей !
Викладач Показати IP 28 Січня 2020 14:38
Все пройшло мило, гарно. Успіхів в подальшій праці нашому ректору. Єдине не помилитися у підборі нових кадрів, а це потрібно зробити обовязково! Ну і дай боже, щоб помічниця ректора не перейняла досвіду у попередниці!!!
Микола Показати IP 28 Січня 2020 14:56
Дуже гарний фотопортрет минулого ректора КОЦАНА.
Сашко Показати IP 28 Січня 2020 19:36
Оце ПРОРИВ! Назву аж змінити! Вау!
Сашко Показати IP 28 Січня 2020 21:16
Він хоч слово сказав про те, як будуть приваблювати волинського випускника 2020, що прямо із школи вже поглядає у районні польські коледжі? Чи при послові РП невдобно було казати про такі наглі плани?? якшо вони взагалі є...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus