USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Старі фотографії та вечір ностальгії: луцьке культурне об’єднання «100Вт» відсвяткувало 10-річчя. Фото

21 Вересня 2020 14:12
Протягом десяти років луцьке культурне об’єднання «100Вт» було майданчиком для поетів, музикантів та гумористів. Завдяки його існуванню вдалося реалізувати низку проєктів, в тому числі «100Вт» ставало на захист рідної мови, виходячи на вулиці обласного центру Волині та читаючи твори українських класиків.

А вчора, 20 вересня, культурне об’єднання «100Вт» святкувало 10-річний ювілей.

Святкування відбувалося в молодіжному центрі. Сюди завітали учасники культурного об’єднання, які читали з його сцени твори як з самого початку створення, так і ті, хто лише нещодавно став частинкою «100Вт».
«Доброго дня! Вас вітає культурне обєднання «100ВТ», – розпочав його засновник Володимир Столярчук. – Сьогодні у нас свято, але перед початком нашого заходу прошу піднятися і хвилиною мовчання вшанувати тих хлопців, завдяки яким ми можемо мирно збиратися».
Він також закликав гостей свята дотримуватися соціальної дистанції та одягати маски.

«10 років тому відбувся перший творчий вечір, після якого ми і надалі продовжували свою діяльність. Сьогодні тут традиційно будуть читати авторські тексти, грати авторську музику. Водночас я познайомлю вас з людьми, які протягом десяти років були дуже важливими для «100Вт», – зазначив Володимир Столярчук та показав присутнім старі фотографії з організаторами та учасниками культурного об’єднання, аби ті згадали себе на початках створення «100Вт».

Засновник пригадав про проєкти, які за цей час вело культурне об’єднання, зокрема, «Творче кафе», «Поет на площі», «Домашня бібліотека», літературний клуб «Камін».
«Багато людей зробило свій внесок у «100Вт», роблячи мою ношу набагато легшою. Наприклад, проєкт «Поет на площі» розпочався з того, що в багатьох містах люди виходили на центральні площі, аби стати на захист рідної мови. Тоді Верховна Рада хотіла прийняти закон, який утискає українську мову. Тож ми вирішили вийти на вулицю та читати українських класиків. Спочатку ми читали в рупор. Люди просто не розуміли, що відбувається, адже для Луцька це було в новинку», – пригадав засновник культурного об’єднання.
А далі паралельно з показами фотографій свої виступи почали й учасники заходу. Зокрема, поетка Юлія Фінковська почитала свої ранні вірші та ті, які нещодавно вийшли з-під її пера.
«Ми всі пишемо про любов, про ніжність. Як то кажуть, сопливо. Але у Васі ті тексти називалися «антисопельки», – представили наступного поета Василя Климюка.
Затамувати подих присутніх змусила Аліна Поліщук, адже дівчина чуттєво передала свої почуття у власній жіночій поезії.
Втім не лише літературними текстами могли насолоджуватися гості та учасники вечора. Влад Каленіков зіграв на гітарі трек гурту The Сure «The last day of summer», а також одну з безсмертних композицій Елвіса Преслі.
Протягом творчого вечора звучали не лише музичні та літературні твори. Кожен, дивлячись на фотографії, пригадував свою історію, пов’язану зі «100Вт». А Володимир Столярчук не стомлювався отримувати привітання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus