USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

«Старий Луцьк» втримав перемогу над «Запоріжжям» та вийшов до 1/4 Кубка України

29 Лютого 2024 17:28
Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» в матчі 1/8 фіналу Кубка України зумів втримати переможний рахунок над «Запоріжжям» (84:83), вийшовши до чвертьфіналу турніру, де зіграє завтра.

Рахунок у матчі відкрив Липовцев, влучивши важку «трьоху», здалеку закинув і Кольченко. Це дозволило «Старому Луцьку» здійснити стартовий ривок 10:2, через що тренери «Запоріжжя» взяли тайм-аут. Однак лучани зберігали свою перевагу та наростили її завдяки очкам Джексона та Кольченка, який традиційно для лучан був одним з найактивніших на майданчику. Різниця у рахунку інколи сягала 15 очок, але зрештою після першої чверті на табло світилося 26:13 на користь «Старого Луцька».

Пʼять очок від Джексона та Липовцева на старті другої чверті дозволили «Старому Луцьку» збільшити перевагу до +18. Тим часом після екватору чверті запоріжці скоротили відставання до -10. Дмитро Чайковський намагався вплинути на гру, взявши тайм-аут, але «Запоріжжя» ще на два пункти зробили різницю меншою перед великою перервою – 46:38.

Активна гра Джексона та три від Прозапаса допомогли лучанам збільшити перевагу до +14 на початку третьої десятихвилинки – 54:40. Після тайм-ауту «Запоріжжя» відзначимо непоганий відрізок у виконанні Дейни, який вдало діяв під кільцем запоріжців. Зрештою «Старий Луцьк» зберігав непогану різницю перед четвертою десятихвилинкою – 70:57.

Початок останньої чверті був доволі тягучим, зокрема через часті фоли гравців «Старого Луцька». Ближче до середини чверті «Запоріжжя» скоротило різницю до -5 – 74:69. Але вчасно увімкнулися Кольченко та Джексон, збільшивши перевагу «Старого Луцька» до +9. За три хвилини до сирени Кабанов влучив трьохочковий та знову наблизив «Запоріжжя» на відстань 5 очок.

Відзначимо, що лучани доволі швидко перебрали дозволену кількість командних фолів, тож запоріжці часто ставали на лінію штрафних та за 2 хвилини до кінця четвертої чверті скоротили відставання до 2 очок – 82:80. Однак і гравці «Запоріжжя» часто фолили на Кольченку, який бездоганно виконував кидки з лінії.

Зрештою у напруженій кінцівці «Старий Луцьк» втримав переможний рахунок (84:83) та вийшов до 1/4 фіналу Кубка України.

Завтра у чвертьфіналі «Старий Луцьк» зіграє з переможцем пари «Прикарпаття-Говерла» – «Самбір». Сьогодні ж найрезультативнішим у складі лучан став Олександр Кольченко – 38 очок.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus