USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

СТБ перетворив Луцьк на бандитське місто. ВІДЕО

5 Листопада 2012 11:32
Журналісти телеканалу СТБ перетворили Луцьк на бандитське місто. У сюжеті передачі «Вікна-Новини» йдеться про курси самооборони, які відвідуватимуть місцеві студенти безплатно. Однак, як стверджують герої передачі, масштаби злочинності міста дещо перебільшені.

Зокрема, у сюжеті йдеться про студентку Ориславу, яка полюбляє носити коротку спідницю та ходити на підборах. За це якось ледь не поплатилася. «Я йшла парком сама, і до мене пристали хлопці. Один просто зловив мене за руку, потягнув мене до себе», - пригадує дівчина.

Від зґвалтування її буквально врятував випадковий перехожий - просто своєю появою. Нападники свідка злякалися. Вже кілька років Орися цей парк оминає. Сьогодні йде туди навмисне, бо тут Орисю й таких, як вона, навчають елементарній самообороні. Головне правило «Школи самозахисту» - не дати себе вполювати, завжди бути напоготові.

А ще тут наставляють: найперше - не розгубитися, навіть якщо вхопили. І знати: сила - не головне. Хитрість - ось секрет перемоги дівчат.

«Були такі випадки, що людина плюнула в око і, вибачте, хуліган поки відмився, то та вже накивала п’ятами», - розповідає тренер Андрій Смирнов.

Спортсмен вправлявся з французькими полісменами. Вчити самообороні на вулиці - його ідея. Наставник переконує: тут реалістичніше.

«Ви в спортзал приходите у вільному одязі. Ви переодягаєтесь і можете купити спеціальні штани, спеціальну кофту, спеціальну куртку. На вулиці на вас пуховик, ботінки, це - зовсім інша енергія. Це - зовсім інша система», - пояснює чоловік.

Як похолоднішає, учні перейдуть до приміщення. Всі заняття - безплатні.

Андрій - їхній ініціатор. Обдзвонив друзів-тренерів і знайомих власників спортзалів і домовився про навчання на дурняк.

За словами одного з координаторів проекту Захара Ткачука, більша частина молоді - приїжджа. «І не всі знайомі з реаліями міста, багато з сільських місцевостей, з провінцій. На жаль, вони не зовсім знайомі з міським життям і не знають, як себе поводити в критичних ситуаціях», - наголошує активіст.

Курс складається з шести занять, у кінці кожного - іспит. Проектуватимуть життєву ситуацію, жодних попусків, жодних ігор.

Однак, коментарі «ВН» безпосередній учасник сюжету Захар Ткачук повідомив, що він здивований таким трактуванням журналістами СТБ мети створення школи самозахисту.«Охрестили наше місто дуже небезпечним. Хочеться вірити, що ненавмисно. Мене обурює таке трактування. У нас чудове місто, чому б не спробувати зробити його ще кращим, чи ще безпечнішим для мешканців, зокрема молоді», - зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
сеня Показати IP 5 Листопада 2012 11:41
це не луцьк .а лосвегас.
Світоч Показати IP 5 Листопада 2012 12:21
Хто ж тій Орисі винен, що вона така вівця і світить голоими ногами направо й наліво!
Лучанин Показати IP 5 Листопада 2012 12:34
Отак молодь пропіарила наше місто як кримінальну столицю. Треба думати головою, що робити і навіщо, ще й ТВ розтрубило. Бездарі, краще б дерева садили.
господар до Лучанин Показати IP 6 Листопада 2012 20:04
Дерева садити треба у відповідності до проектно-технічної документації, а не від балди................. Привикли за совдепії кому і де не лінь, а тепер електрики мозги човпуть як таку "сумісність" доглядати... КОЛГОСП,,,,,,,,,, червоне дишло, як дерево в землю заткнув, так і вийшло..., одні збитки...
луцьк Показати IP 5 Листопада 2012 13:00
За словами одного з координаторів проекту Захара Ткачука, більша частина молоді - приїжджа. «І не всі знайомі з реаліями міста, багато з сільських місцевостей, з провінцій. На жаль, вони не зовсім знайомі з міським життям і не знають, як себе поводити в критичних ситуаціях- ОЦЕ ВИДАВ ОЦЕ "ПРОПІАРИЛИ МІСТО" безголові активісти
vlen Показати IP 5 Листопада 2012 13:56
хто її винен, вдівайся скромніше і ніхто не чіплятиметься) вівця дурна вонна. це куплений сюжет щоб чувак що говорить більш отримував
корінний лучанин Показати IP 5 Листопада 2012 14:29
Луцьк- дуже гарне історичне і безпечне місто . Коли одні лучани всіляко підіймають імідж міста проводячи фестивалі та впорядковуючи вулиці - знаходиться жменька .Орись Захарів ... які нищать їх старання та наживають місту дурної слави- сором.
:-) Показати IP 5 Листопада 2012 15:14
А Орися не знає, що зараз не обов"язково прогулюватись парками в пошуках пригод, інакше ЧОГО там лазити ляшками світити??????? На сайті знайомств хай зареєструється і випробовує долю. Я б щезрозуміла, якби вона розказала, що десь біля під"їзду чи по дорозі від маршрутки була небезпека, а то дівчина приїхала, вибралась і пішла сама в парк прогулятись?????????? Для чого?????
69 до :-) Показати IP 5 Листопада 2012 16:03
Якщо тобі лишилось тільки по сайтам знайомств лазити, значить вже нема чого в парку показати. Сиди дома стара шкапо, а на вулицю виходь у штанях, щоб мужики не лякались.
Чеширский Кот Показати IP 5 Листопада 2012 15:25
Надо же так, довести хорошую идею до абсурда. Журнашляди и журналюги, все им надо сюжет погорячее подать.
бабця 77 років Показати IP 5 Листопада 2012 15:41
Луцьк можна пройти вночі від цукрового заводу до Прилуцька, і ніхто в морду не дасть. Може цього грамотєя Захара десь діти копали ногами, то це ще не означає, що Луцьк - хуліганське місто. А якщо ще на нинішніх дівчат хтось зазіхає, то цим треба лише пишатись. На мене вже не зазіхають - не моє то щастя. У мене те, на що зазіхають, уже давно павутиною затягнуте.
Лариса Показати IP 5 Листопада 2012 15:51
Всього Захар Ткачук - суши весла. Скоро будеш персоною "нон-грата" у Луцьку" )))
Z Показати IP 5 Листопада 2012 16:49
не "бандитське" місто звичайно, бо то сильно сказано, але й не безпечне та культурне, бидлоти та шпани вистачає, і в парку чи скверах неадекват будь-якого виду не рідкість, і на вулицях сумки виривають, і у довірливих громадян або дітей гроші видурюють, то не потрібно "ля-ля" пустопорожнє, а от де та міфічна хваленна муніципальна поліція, що повинна б патрулювати та запобігати таким випадкам, справді цікаво.
телевізійник Показати IP 5 Листопада 2012 17:42
В Луцьку СТБ представляє Андрій Гнатюк. Невже йому хтось набив морду? Він на дискотеку і в "Версаль" не ходить. В парку, якщо туди й ходить, то його навряд чи згвалтують. Що спонукало СТБ так принизити наше місто? Нехай би Андрій дав розяснення? Чекаю з нетерпінням.
Лучаночка Показати IP 5 Листопада 2012 18:41
Гопота-ліміта жодного відношення не має до нашого древнього міста, а, тим паче, не має жодного права називати себе офіційно його мешканцями
Міля Показати IP 5 Листопада 2012 19:23
Орися по-луцьки перекладається, як овечка.
скромний Показати IP 5 Листопада 2012 19:49
Якщо хтось комусь задер на спину спідницю, то це ще не означає, що Луцьк перетворюється в Техас. Походіть ввечері по барах, побачите, які номери забацують молоді дівчата. Чоловікам моторошно і страшо опинитись на місці згвалтованих. Слабка половина людства стрімко звіріє і втрачає ті якості, які мають бути присутні в ЖІНКИ.
Анонімус Показати IP 6 Листопада 2012 00:18
Хороша ідея перейшла в балаган. Шановні, не варто бути надто критичними. Ні для кого з вас не секрет, що в нас є проблеми..і В трьошках підрізали..і біля клубів бились..і маньяки були - так що, не варто ховати скелети у шафи. Принайні, хоч щось роблять. Щодо дівчини- з усією повагою, але майте совість. Такі вирази: а-та-та не для культурного обличчя Луцька. І взагалі- а то ВАМ всім не знати, що таке журналістика. Будьте простішими у своєму сприйнятті- заспокійтесь та побережіть нервові клітини.
Степан Показати IP 6 Листопада 2012 01:58
захар - дурень, який намагається пропіаритись при кожній нагоді своєю лже-активністю. а тут трошки проколовся і скоро буде сам, як та орися безмозгла в спідниці ходити і втікати від усіх.
Я Показати IP 6 Листопада 2012 03:28
Шановний Захар! Ти взагалі думаєш що ти говориш? Це висловлювання про "...не зовсім знайомих з міським життям людей" є не умісним. Те,що бувають овечки типу Орисі це одне... Після цього висловлювання-ганьба тобі. На майбутнє таке ж і відношення до "МП". Гнати тебе подалі від такого діяння. хорошого ти нічього не зробиш
один Показати IP 6 Листопада 2012 07:32
Не чіпляйтесь до дівчини.Вона ж працює...
Неля Показати IP 6 Листопада 2012 08:32
І луцька шпана-гопота, і ті хто світить голиими ногами в парку - в основному полішуки замазані. ПАНАЄХАЛО!!!
правопорушник Показати IP 6 Листопада 2012 20:05
Шановний Z ! Якщо ти не маєш в голові елементарного розуміння чим займається муніципальна , то краще не пиши х...ню ! А до твого відома в парку велопатруль та "пепси" ЦІЛОДОБОВО !!! ... а та Орися нехай дійсно ляшками ОДНА В ПАРКУ в вечері не світить !!!! Організація дійсно молодець допомагають, підказують, але !!!! РОБІТЬ РЕПОРТАЖ НА СТБ , АЛЕ ЗОВСІМ В ДРУГОМУ НАПРЯМКУ, бо такого міста, а тим паче обл. центр спокійного ще треба ПОШУКАТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S. Але в сімї не без "урода"
Спостерігач Показати IP 6 Листопада 2012 22:13
На мою думку, небезпечно може бути в будь-якому вітчизнаному місті, адже негативу вистачає усюди. Не лише у Луцьку можна було б зняти сюжет про потенційну небезпеку для пересічних людей. Просто безкоштовно захищатись студентів навчають поки що, нібито, лише тут. Народ, чи на Вашу думку в організації подібних курсів у Луцьку взагалі немає потреби? На мій погляд, нічого в цьому світі просто так не трапляється. Закони причини і наслідку, а також попиту та пропозиції ще ніхто не відміняв. Ідея хороша і проект, думаю, також. А імідж міста через суб'єктивне сприйняття журналістами основної ідеї заходу навряд чи сильно постраждає. Як на мене, зменшення притоку туристів до Луцька навряд чи слід очікувати. А проект, мені здається, покликаний іміджу міста додавати позитиву, але аж ніяк не навпаки. Дуже сподіваюсь на те, що в кінцевому рахунку так і буде!!!
Сергій Показати IP 6 Листопада 2012 23:16
невже в нашому рідному Луцьку є стільки виродків які пишуть таку єресь в коментах, лише це і вмієте, бруд суспільства, я б охоче особисто з кожним зустрівся б хто пише це все і адекватно пояснив хто вони!!!
лучанка Показати IP 7 Листопада 2012 22:36
не пишіть маячні! може журналісти і нарозповідали незрозуміло чого, але абсолютно безпечним наше місто явно не назвеш.
Жителька Луцька Показати IP 12 Листопада 2012 09:30
Не можна назвати дійсно наш Луцьк безпечним містом. Я зайвий раз увечері не соваюсь.І страшно ходити, шпани всякої повно, от їх і потрібно боятися.Вони вчепляться за будь-що,за дурний мобільник зіб"ють.Багато в нас випадків було, що підрізали в барах, в трьошці хлопця вбили за нізащо- це давно було.А біля універмагу в центрі, повно людей в 19-00 зарізали студента забули.Тому, що молодь неадекватна, пити, гуляти хочуть, а ні роботи толкової і заробітків. Та й ще дійсно понаїжджають тут полішуки, які не вміють себе вести, самі ж на себе викликають біду. Їм би також погуляти, за чиїсь рахунок. Нормальна дівчина з голими ляхами не буде шастати по парку, вона видно сама цього хотіла. Там страшно вдень ходити,якщо нема поріч людей.А ще в нас час страшний - де людина людині вовк.
666 Показати IP 15 Листопада 2012 18:07
Страх Секс СМЕРТЬ Голод правит вами господа...сидите в своих норах. и дальше нойте.ВЫ и ваши дети рабы....смелость принадлежит смелым.Дух вечен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus