USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Стояти на смерть: у Мінську протестують проти інтеграції з РФ

7 Грудня 2019 14:20
В центрі Мінська проходить акція протесту проти інтеграції з Росією.

Люди зібралися на Жовтневій площі, а також шикуються в ланцюзі уздовж головних вулиць столиці, пише УНІАН.

Учасники ланцюга не тримають жодних плакатів, просто стають пліч-о-пліч.

Пізніше активісти зібралися біля будинку профспілок, де виступили лідери мітингу, в тому числі блогери і поети. Вони нагадали, як Білорусь боролася за незалежність, заявивши, що це найбільша цінність і вони будуть за неї боротися і «стояти на смерть».

Як протестувальники розповіли «Радіо Свобода», вони хочуть жити в незалежній від Росії державі і «не продаватися за газ». Активісти зазначають, що «не для того Білорусь 300 років здобувала незалежність». І претензії Росії на управління Білоруссю дуже обурюють громадян країни. Протестувальники на площі вже тримають плакати.

На акцію прийшли навіть з маленькими дітьми, однак протестувальники припускають, що їх будуть розганяти силовими методами. «Буде як завжди – побої і арешти. А що, бувають інші варіанти? Не буває. Просто вже немає сил боятися цього, нехай б’ють, хай заарештовують. Цей вусатий козел сказав відкрито – що демократії не буде, а наша міліція для того, щоб бити спостерігачів. Він оголосив нам війну. Мирно ми не домовимося», – заявив один з учасників акції.

Як повідомляється у трансляції «Радіо Свобода», за короткий час на Жовтневій площі у Мінську зібрались більше тисячі людей. Протестувальники хотіли піднятись на сходи Палацу Республіки, однак їм перегородили шлях люди в цивільному. Вони відштовхали протестувальників і журналістів і стали кордоном на сходах. На площі є лише кілька правоохоронців у формах. У мегафон закликають протестувальників розійтись.
Під час штовханини з «людьми в цивільному» активісти скандували «Ганьба», «фашисти», «незалежність» та «живе Беларусь». Після сутички протестувальники пішли до сходів Будинку профспілок, який розташовано поруч і «люди в цивільному» побігли разом з натовпом. Так протестувальники почали «ганяти» перевдягнутих службовців від сходів до сходів.

Тим часом повідомляється, що президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув у російське місто Сочі, де в другій половині дня має зустрітися з президентом РФ Путіним.
Раніше повідомлялося, що президенти Білорусі і РФ Олександр Лукашенко і Володимир Путін домовилися про єдиний уряд, парламент, а також загальний ринок нафти, газу та енергетики. Таку інформацію поширили з посольства Білорусі в Москві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Стас Показати IP 7 Грудня 2019 16:16
Ось і кінець Білорусі, і Зелений тоже Україну здає. Треба триматись парашці не довго залишилось
Je suis votre pais Показати IP 7 Грудня 2019 20:03
От так... Що десь закінчується, те десь і відроджується...
Нато Показати IP 9 Грудня 2019 08:26
Росія задовбала. І політики, які продаються, а потім люди мусять виходити на вулиці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus