USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Столики для годування, манежі й килимки: в Луцьку привітали новонароджених. Фото

1 Червня 2022 17:46
Манежі, багатофункціональні килимки, постільна білизна, іграшки та засоби гігієни – такі подарунки отримали немовлята, які разом із мамами покинули сьогодні пологові палати.

Приємні сюрпризи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, який відзначають саме 1 червня, підготував для малечі Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
Голова правління Фонду Катерина Шкльода розповіла, що сьогодні, як і щодня, у двох закладах міста Луцька – в перинатальному центрі та в пологовому будинку – виписують новонароджених.

«Сьогодні загалом виписують 15 немовлят. Для усіх сімей, які покидають стіни медичних закладів, із нагоди Міжнародного дня захисту дітей Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» підготував подарунки. Ми переконані, що кожен із них буде корисним. Ми даруємо манежі, розвивальні багатофункціональні килимки, постільну білизну... Передали також сертифікати на тисячу гривень від магазину дитячих товарів «Twins». Тож батьки зможуть докупити те, що їм потрібно», – сказала вона.
Катерина Шкльода наголосила, що в цей надскладний для України час усім батькам хочеться побажати, аби їхні діти мали мирне небо над головою протягом усієї своєї щасливої долі, а про війну знали тільки з підручників.

Першими подарунки отримали десять новонароджених із перинатального центру.

Як зауважила генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства та дитинства Ірина Горавська, напрочуд приємно бачити квіти, кульки, усміхнені обличчя щасливих родичів, які очікують уперше побачити новонароджену малечу.

«Саме в такі моменти ми розуміємо, що все те, що робимо, цього вартує. Це момент істини – коли щасливу маму зі здоровим немовлям зустрічають рідні з квітами, кульками та подарунками», – акцентувала вона.
Як додала, нині відзначення Міжнародного дня захисту дітей набуло особливого змісту. «Раніше ми святкували, співали, танцювали, а сьогодні наголошуємо саме на необхідності захистити наших дітей, щоб вони зростали в безпеці», – сказала Ірина Горавська.

Нині в перинатальному центрі народжують також мами з інших регіонів, які змушені були тікати з рідних міст через бойові дії.

«Із початку повномасштабної війни вимушено переселені жінки народили в нас 80 діток. На жаль, троє з них народилися в бомбосховищі. Три жінки ми прооперували в операційній, облаштованій в укритті. Це реалії нашого часу. Головне – дітки народилися в безпеці. І коли у сховищі в нас народжувалася перша дитина, весь колектив стояв і співав Гімн України. Це був хлопчик – майбутній захисник нашої країни», – пригадала Ірина Іванівна.

У Віолети народився уже третій син. Її та малюка прийшли зустрічати чисельні родичі та друзі. Чоловік-військовий Віолети нині боронить Україну від окупантів.
Ірина Горавська звернула увагу, що жінка теж не сидить склавши руки. З 24 лютого вона волонтерить, наприклад, неодноразово привозила потрібні речі малюкам і мамам, які перебували в перинатальному центрі.

Віолета висловила сподівання, що кількість діток, народжених у цьому закладі, тільки збільшуватиметься.

«Діти – надійні інвестиції в майбутнє, особливо в наш час, коли в Україні спостерігається демографічна криза. Не потрібно боятися народжувати дітей для України, адже діти – це дарунок Бога», – наголосив багатодітний батько Микола.
Для нього та дружини Ірини новонароджений малюк – уже шоста дитина в сім’ї та четвертий хлопчик. Чоловік пожартував, що, хоч син народився весною, додому його забирають влітку.

Микола впевнений: оскільки саме діти – найбільш незахищена категорія населення, всі свої сили потрібно віддавати їм.

До привітань малят у Луцькому клінічному пологовому будинку до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» долучилася Луцька міська рада, яка профінансувала, зокрема, придбання дитячих столиків для годування. Подарунки (засоби гігієни та дитячі речі) підготував також колектив пологового будинку.
Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив: «Сьогодні – Міжнародний день захисту дітей. Ми маємо гарну традицію вітати мам, яких сьогодні виписують із пологового будинку. Сьогодні тут виписують п’ять діточок. Ми вітаємо сім’ї з такою важливою подією – з народженням дитини. Дякувати Богу, у нас на Волині одна з найкращих демографічних ситуацій в Україні. Потрібно продовжувати працювати в такому ж дусі.
Дякуємо людям за те, що вони обрали наш пологовий будинок для народження своїх дітей. Сподіваємося, що той високий рівень професіоналізму персоналу і те ставлення, яке вони відчували до себе як до пацієнтів, залишить приємне враження від перебування в пологовому будинку».

За словами директора медзакладу Сергія Сябрука, колектив пологового будинку ніколи не залишається осторонь і з нагоди свят завжди готує приємні сюрпризи породіллям і їхнім діткам.

«Дуже радісно, що небайдужі люди, представники влади, благодійних організацій працюють заради того, щоб ці дітки отримали все необхідне і мали щасливе, безтурботне дитинство, – сказав Сергій Сябрук. – Сьогодні діти отримують стільці для годування, манежі, засоби гігієни, предмети догляду… Я вдячний долі, що безпосередньо причетний до народження нових життів і разом із благодійниками в цей непростий час можу подарувати діткам крихту добра».
Із початку повномасштабної війни персонал пологового будинку прийняв 284 пологи. У цілому з початку року тут народилися 487 дітей: 251 хлопчик і 227 дівчаток.

Для подружжя Андрія та Світлани Кузьмиків новонароджена дівчинка – це одинадцята дитина в їхній родині.

«Нам дуже приємно, адже такі корисні подарунки справді потрібні, особливо в багатодітній родині. До того ж, ми самі планували купити такий стільчик для годування», – сказав багатодітний татусь.
Світлана Кузьмик відзначила, що не вперше народжує саме в пологовому будинку і завжди стикається тільки з позитивом і чуйним ставленням від медичних працівників.

«Звісно, процес народження нового життя дуже тяжкий, але з Божою поміччю все вдається. Бог благословляє нас дітками, дарує сили батькам і здоров’я дітям. Хочеться, аби якнайшвидше закінчилася війна, щоби наші діти не знали цього горя», – прокоментувала вона.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus